| Autor |
RE: płaski brzuszek - Aerobiczna 6 weidera |
Brolix Użytkownik
|
|
Wspomnial Pan o diecie wysokobialkowej, mozna cos wiecej o tym powiedziec??
I czy np jak w 8 dniu sa 3 serie i 8 cykli, czyli to oznacza ze na jedna serie przypada 8 cykli, tak?? |
|
| Autor |
Nemesis Użytkownik
|
|
Hej, ja tez dopiero zaczynam, ale najpierw poczytalam wszystkie komentarze pod sama a6w. Tam jest wszystko wyjasnione: czym nazywamy cykl, czemu na poczatku to zajmuje tylko 10-15 minut, co robic jak cie boli kregoslup, itd. Polecam wam tamte komentarze. No i odpowiada Instruktor Fitness (prawdziwy?). Dla zapominalskich podaje link: http://wdziek.info/aerobiczna_6_weidera.html
Trzymajcie za mnie kciuki, postaram sie raportowac na biezaco jak mi idzie.
P.S. Dla wiekszej motywacji zapisalam sobie w kalendarzu sciennym obecny obwod talii i brzucha w najszerszym miejscu. Od razu mam ochote robic po 5 serii :-)
Nem |
|
| Autor |
chill Użytkownik
|
|
witam, czy mógłby ktos definitywnie rozstrzygnąć która wersja jest dobra? będę wdzięczna 
np. 7 dzień 3x8:
- wykonujemy ćwiczenie nr 1,2,3... po jednym razie, i tak 8 razy (3 serie)
-wykonujemy ćwiczenie nr 1 osiem razy, ćwiczenie 2 osiem razy itd
dziękuje  |
|
| Autor |
justynka173 Użytkownik
|
|
|
niech napisze ktos kto juz skonczyl 6 i napiszcie jakie efekty sa... |
|
| Autor |
Comandante Użytkownik
|
|
|
Hej! Mam pytanie: po 5 dniach cwiczen dopadla mnie grypa, wiec zrobilem sobie 2 dni przerwy..ale jeszcze ze 2 dni pewnie bede musial(nie ma co katowac organizmu podczas choroby). Po powrocie do zdrowia zaczac trening od pierwszego dnia...czy kontynuowac od szostego? |
|
| Autor |
irvette Użytkownik
|
|
do chill:
nie pamietam gdzie to wyczytałam, ale ponoć ta pierwsza wersja jest lepsza, ze względu na to, że nie męczymy na raz jednej partii mięsni jakoś tak to bylo  |
|
| Autor |
agus244 Użytkownik
|
|
|
Czytalam wiele o a6w, bo zmaierzam zaczac cwiczyc ten zestaw ale mam pare watpliwosci. Szukajac zdjec z efektami po a6w znalazlam zdjecie jakiegos chlopaka i on mial strasznie po tym wyrzezbiony kaloryferek, wiec czy ja tez tak bede miala? Nie zabardzo zalezy mi na kaloryferkua raczej na plaskim brzuszku. Czy moze te cwiczenia innaczej wplywaja na chlopakow a innaczej na dziewczyny? jezeli bede normalnie jadla tak jak teraz to tez beda efekty a6w czy potrzebna jest jakas diete? Macie moze jakies zdjecie efektow po a6w u dziewczyn? |
|
| Autor |
SleepWell Użytkownik
|
|
Witam. Dla rozwiania wszelkich już wątpliwości. Mam pytanie o te cykle 
dla przykładu wezmę dzień 2 tj. 2 serie po 6 cykli.
Czy mam to rozumieć w ten sposób że:
a) jedno ćwiczenie robię 1 raz po 1 powtórzeniu ---> potem 2 ćw jeden raz po jednym powtórzeniu ---> potem 3 ćw jeden raz po jednym powtórzeniu... ---> 6 ćw jeden raz po jednym powtórzeniu i to dopiero jest dopiero jednen cykl i muszę takich cykli zrobić jeszcze pięć ??
robię pierwsze ćw po 6 powtórzeń ---> potem 2 ćw po 6 powtórzeń ........ ---> potem 6 ćwiczenie po 6 powtórzeń i to jest dopiero jedna seria , czyli muszę jeszcze zrobić drugą taką samą ?? |
|
| Autor |
brunetka82 Użytkownik
|
|
|
Witam.Przegladam rozne fora na temat cwiczen spalajacych tluszcz i niestety nie moge znalezc satysfakcjonujacych mnie w pelni odpowiedzi.Moje pytania sa nastepujace...Chcialabym zrzucic ok 8-10 kg,tluszczyk skupia sie glownie w okolicy brzucha i bioder.Zaczelam a6w dwa tygodnie temu i zastanawiam sie czy te cwiczenia w polaczeniu z dieta(solidne snaiadanie zlozone w wiekszosci z weglowodanow,obiad glownie z bialka i warzyw,kolacja glownie warzywa ,ewentualnie troche bialka)pozwola na uzyskanie upragnionych efektow?Powinnam dodatkowo cwiczyc?Dodam,ze mam sporo ruchu w ciagu dnia ze wzgeldu na charakter pracy.Wiem,ze a6w jest dobra na wyrobienie miesni,ale czy pozwoli to rownierz na spalenie calkowitego tluszczu z tych okolic? |
|
| Autor |
pysia_00 Użytkownik
|
|
Zapraszam do Oriflame :-)
www.my.oriflame.pl/pysia
< gdy kobieta zrzuca odzienie, zrzuca zarazem wstyd > |
|
| Autor |
Monilek_ Użytkownik
|
|
Witam. Mam 14 lat i sporo tłuszczyku na brzuchu. Czy regularnie ćwicząc zestaw A6W (najlepiej plan B ) uda mi się uzyskać płaski brzuszek do wakacji?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
P.S.
O, właśnie zauważyłam, że redakcja nie odpowiada na pytania forum. Widziałam na początku tematu jak Pan instruktor odpowiadał... Nie mam pieniędzy w telefonie na wysyłanie sms'ów na zapytanie, więc jak nie Pan instruktor to może jakaś pani mi odpowie?
Pozdrawiam,
Monika |
|
| Autor |
RE: czy wytlumaczy mi ktoś? |
boruc007 Użytkownik
|
|
|
Otóż ostatnio rozmawiałem z kolega jak powinno wkonywać się A6W i tu nasze sposoby ćwiczeń się różnią od siebie. On wykonuje każde ćwiczenie po 8 razy (w 7 dniu) a ja każde po 1 razie( od 1-6, a pożniej 1 i 2). kto robi A6W poprawnie ja czy kolega? |
|
| Autor |
Jagienka666 Użytkownik
|
|
A ja mam pytanie... Słyszałam,że ta Aerodynamiczna 6 Weidera tylko rzeźbi figurę,ale nie spala tłuszczu,czego efektem jest kaloryferek pokryty tłuszczem.. Ja właściwie mam dobrą figurę tylko ten brzuch... Chyba ze słodyczy chciałabym mieć płaski i ta 6 najbardziej mi odpowiada tylko czy faktycznie ona tylko rzeźbi? bo te ćwiczenia w artykule płaski brzuch niezbyt mi się podobają... proszę o odpowiedź |
|
| Autor |
sandra966 Użytkownik
|
|
|
Witam, mam pytanie, czy po 6-cio tygodniowym treningu nalezy kontynuowac A6W dla utrzymania efektow? Czy nalezy cwiczyc ostatni etap codziennie, bo przeciez trzeba podtrzymywac efekty cwiczac... |
|
| Autor |
wilq6 Użytkownik
|
|
Luuudziska !! ta a6w jest po prostu niesamowita !!  
cwicze dopiero 3 dzien.... ale efekty widac juz teraz !! fakt ze jestem szczuply i moze dlatego to tak szybko wszystko sie dzieje... ale po prostu jestm zachwycony. Siedzac na krzesle i piszac to nie napinajac miesni mam zajefajny kaloryferek
a teraz do wszystkich nie poddawajcie sie cwiczcie to do konca bo efekty sa fantastyczne 
~jak już coś robisz.... rób to to dokładnie i do końca !!! |
|
| Autor |
michal1990 Użytkownik
|
|
Witam, czy może Pan objaśnić mi na przykładzie pierwszego dnia jak mam wykonywać ćwiczenia? Czy cykl to ilość powtórzeń wykonanych na 1 nogę bo wcześniej czytałem komentarze i nie moglem zrozumieć. Proszę o dokładniejsze wytłumaczenie pojęcia cyklu i serii. Z góry WIELKIE DZIĘKI.
|
|
| Autor |
wilq6 Użytkownik
|
|
hmm... ja ci odpowiem na własnym przykładzie
seria = wszystkie 6 ćwiczeń
cykl = ilość powtórzeń
I jeżeli chodzi o pierwszy dzień to masz tam tak:
seria: 1
cykli: 6
czyli robisz wszystkie 6 ćwiczeń i w każdym ćwiczeniu "podnosisz" 6 razy nogę/nogi 
2 dzień:
seria: 2
cykli: 6
czyli robisz wszystkich ćwiczeń po 2 razy ( jak skończysz jedną seria to zaczynasz jeszcze raz ) a z cyklami masz tak samo jak w dniu pierwszym.
|
| Autor |
sandra966 Użytkownik
|
|
|
niech ktos mi powie co jest grane gsyz skonczylam 4 tydzien i nic nie widac przeciez robie wszystko dobrze i systematycznie diete mam jestem szczupla a kaloryfera ani znaku.... |
|
| Autor |
wilq6 Użytkownik
|
|
ale jak to nie masz "kaloryfera" nawet jak napinasz mięśnie ?!
nie wiem co jest u ciebie grane ale u mnie jest wszystko okej robie 9 dzień i już kaloryfer jest
ćwicz do końca  pzdr
|
| Autor |
Fifi89 Użytkownik
|
|
Witam mam pytanie jestem szczupły ale chcialbym miec ładne mięśnie brzucha czy "6 weidera" mi pomoze czy moze do tego mam robic jescze brzuszki albo cos.?
czekam na odp
pozdRaWiam |
|