| Autor |
Rower |
Klaudusia-13 Użytkownik
|
|
Czy możecie ułożyć plan ćwiczen poprzez jazdę na rowerze? Ile czasu, km itp. I na jakie to działa mięśnie?
Z góry dziękuję 
Jak ćwiczenia pomogą to was ozłocę  |
|
| Autor |
RE: Rower |
Instruktor fitness Super Administrator
|
|
|
Ok, napiszę o tym artykuł w najbliższym czasie. |
|
| Autor |
RE: Ad. Rower |
Szponka Użytkownik
|
|
Z początkiem sezonu zaczęłam korzystać z tej przyjemnej formy aktywności jaką jest jazda na rowerze. Zdaję sobie sprawę, że jest to także świetny spospób na poprawienie ogólnej sprawności fiz. Nie wiem jednak ile km i ile czasu potrzeba by osiągnąć jakieś rezulataty związane z poprawą mojej sylwetki. Poza tym chciałabym wiedzieć jakie są przedziały ilości spalnanych kalorii (np. na 1h) przy jeździe na rowerze. Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam  |
|
| Autor |
Instruktor fitness Super Administrator
|
|
|
Napiszę o tym artykuł, prosze o cierpliwość. |
|
| Autor |
gruba_gg Użytkownik
|
|
wiecie co dziewczyny ja mam rower stacjonarny razem z licznikiem spalanycz kalorii. jezdze na nim pol godziny w tempie srednio 23km/h i spalam wtedy ok. 180 kcal. czytalam tez ze pol godziny dziennie to dobra dawka... ale im wiecej tym lepiej. pozdrawiam |
|
| Autor |
Gorczynka Użytkownik
|
|
No ale "jazda" rowerem stacjonarnym nie zastapi jazdy na powietrzu   |
|
| Autor |
kasiulka21 Użytkownik
|
|
To oczywiste, ale czasem nie ma mozliwości żeby jeżdzic na powietrzu, wiec lepiej pojeżdzic w domu niż w ogole, ja mam w domu takie dziwne urządzonko, na którym ćwiczenia przypominają troche jazde na rowerze bez trzymanki, ale nie mam pojęcia jak to urządzenie sie nazywa, a chciałabym żeby mnie ktoś oświecił, jakie mięśnie ono ćwiczy i na co jest dobre, bo jak na razie to zauważyłam, że najbardziej bolą mnie po tym łydki i ogólnie nogi, i może pupa troche
..::kasiulka::.. |
|
| Autor |
martushqa Użytkownik
|
|
mam ogromną prośbę, chciałabym się dowiedzieć czy rower (stacjonarny) i skakanka to dobre połączenie i czy lepiej ćwiczyć np. 30min na rowerku i potem od razu 30 min na skakance (1 godzina naraz) czy z jakimś przedziałem czasowym (przerwą). Czy jest w tym jakaś różnica? to jest dla mnie ważne wiec proszę o odpowiedź. zgóry dziękuję  |
|
| Autor |
Zuzanna Użytkownik
|
|
Witam!
Już jakiś czas jeżdżę na rowerku stacjonarnym, prawie codziennie, zależnie od dnia 30-50 km. Ale ostatnio pojawił się pewien problem. Bardzo bolą mnie nogi w kostkach, już po teningu. Czy to może być wina butów? Bo w sumie nie mam innego pomysłu.
Pozdrawiam! |
|
| Autor |
ula_11 Użytkownik
|
|
|
Dlaczego w artykule o jeździe na rowerze instruktor radzi, że lepiej jeździć na rowerze górskim niż na kolarce??? |
|