Nie jesteś zalogowany! Załóż konto | Zaloguj się
Linki sponsorowane
Otyłość
Forum | Uroda | Zdrowie
Autor Otyłość
marcysiek93
Użytkownik

Dodane dnia 24 04 2007
Mam 14 lat, 170 cm wzrostu i ważę 68 kg. smiley Jak zwalczyć moją otyłość? Chciałabym schudnąć do 40kg, ale wiem, że to niemożliwe. Poradzicie mi?
Próbowałam metodę verdeira [nie wiem jak to się piszę, wybaczcie!] ale nie miałam czasu. Wspomnę, że jestem byłą bulimiczką smiley

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

Muszę być chuda.
Chcę być szczupła.
Mogę być idealna.
www.eleida.blog.onet.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: Otyłość
Stylistka Małgorzata Sołek
Super Administrator

Dodane dnia 24 04 2007
40kg przy twoim wzroście to waga anorektyczki. Nie jesteś jeszcze osoba otyłą. Proponuje ci ćwiczenia zamieszczone na naszym portalu i ograniczenie produktów mącznych, czerwonego mięsa, nabiału i słodyczy.

Państwa problemy prosimy zgłaszać w portalu w komentarzach pod artykułami. Na pytania zgłoszone w inny sposób, z braku czasu nie odpowiemy.
http://wdziek.info/ Wyślij Prywatną Wiadomość
Pawi
Użytkownik

Dodane dnia 01 02 2010
Witam,
Zwracam się z prośbą o wypełnienie tej ankiety wszystkich chętnych. Jest mi ona potrzebna do celów naukowych, praca licencjacka.

http://www.moje-ankiety.pl/wypelnij/kwestionariusz/6882/

Pozdrawiam
Paweł Moćko
Wyślij Prywatną Wiadomość
Shezze
Użytkownik

Dodane dnia 06 02 2010
nie jestes otyla! 14 lat i mowisz ze jestes byla bulimiczka? bulimie moze rozpoznac tylko lekarz ale tak czy siak jest zle. w tym wieku najwazniejsze to nie jesc slodyczy, fast foodu, unikaj spazonych potraw, tlustych, jedz wiecej warzyw i owocow. nie zapominaj o sniadaniu. no i zacznij sie ruszcac.
zaczynasz dojrzewac wiec twoje cialo sie zmienia. zdarza sie czesto tak ze te zmiany nas 'zaskakuja'. nie wiem jak mam to powiedziec najbardziej zrozumiale. ja takze ciezko przechodzilam przez ten okres kiedy moje ksztalty stawaly sie bardziej kobiece, biodra zaokraglaly sie, uda stawaly sie pelniejsze, rosly piersi i nie bardzo umielam sobie z tym poradzic. nie uprawialam zbytnio sportu i glownie dlatego przytylam. nie radze ci stosowac drastycznych diet. jedyna odpowiednia dieta dla ciebie jest ograniczenie spozywania weglowodanow i duuuzo ruchu. smiley nie martw sie przede wszytskim.
Halina56
Użytkownik

Dodane dnia 07 02 2010
Nie wiem co się dzieje z tym dziewczynami. Rozumiem, że jest moda na szczupłość, ale czy to troszkę nie przesada???
Halina56
Użytkownik

Dodane dnia 26 02 2010
Jesteś troszkę za młoda na odchudzanie. proponowałabym bardziej wykluczyć z jadłospisu cukier, chleb, makarony to powinno pomóc.
rzepka
Użytkownik

Dodane dnia 03 03 2010
40kg przy wzroscie 170cm? Dziewcze drogie, toz to neizdrowa waga! Mysle, że jeśli zejdziesz do wagi 55-60kg to będzie dobrze. Będziesz szczuple i przede wszystki zdrowo wygladała. Wybij sobie z glowki 40kg smiley
dzorczq
Użytkownik

Dodane dnia 10 11 2011
Hehe... oblicz sobie wskaźnik masy ciała to będziesz w ciężkim szoku co ci wyszło.
kalinas15
Użytkownik

Dodane dnia 30 01 2012
no dokładnie - zapomnij o odchudzaniu. sprawdź najpierw BMI, później zrób jakies badania i zobaczysz ze nie masz racji moja droga. Nie ten wiek na odchudzanie.

Twoje dziecko nie przybiera na wadze? Boli je brzuch? Nie ma aptetytu? Przyczyną może być bakteria H. Pylori - zrób szybki test i sprawdź - Helicobacter Antygen Test
WeselneZaplecze
Użytkownik

Dodane dnia 02 02 2012
Pod tym adresem znajdziecie kalkulator BMI, który pomoże Wam określić czy macie problemy z wagą http://bmi.pasiasty.pl/
kalinas15
Użytkownik

Dodane dnia 06 03 2012
BMI się czasem przydaje, ale z drugiej strony warto dodać jedną rzecz o której wczesniej nie pisałam ... nie zawsze jest to skuteczny wskaźnik bo nie uwzględnia budowy ciała np. dla dobrze zbudowanego i wysportowanego mężczyzny może pokazywać nadwagę ... tam liczy się tylko każdy kg masy ciała, a nie to co składa się na ten kilogram smiley

Twoje dziecko nie przybiera na wadze? Boli je brzuch? Nie ma aptetytu? Przyczyną może być bakteria H. Pylori - zrób szybki test i sprawdź - Helicobacter Antygen Test
mama2
Użytkownik

Dodane dnia 07 03 2012
Nie Jestem za tym żeby w tak młodym wieku się odchudzać, organizm dopiero dojrzewa, lepiej wprowadzić w życie jakąś dietę, ograniczyć spożywanie kalorycznych produktów itd., ale nie odchudzanie.
kalinas15
Użytkownik

Dodane dnia 06 04 2012
Też popieram, w młodym wieku znacznie łatwiej zrzucić kg, ruszać się więcej trzeba, szczególnie, że robi się ciepło i będzie ku temu co raz więcej okazji smiley no i ograniczyć spożycie śmieciowego jedzenia jeśli takowe się pojawia w diecie.

Lenka78
Użytkownik

Dodane dnia 14 04 2012
Ruszaj się a nie siedź przed kompem!
kalinas15
Użytkownik

Dodane dnia 18 04 2012
O i to najlepsza rada smiley chociaż 30-45 minut dziennie i będzie się człowiek lepiej czuł i wyglądał smiley

Skocz do Forum:
Informacja dla użytkowników
Forum służy tylko i wyłącznie do dyskusji użytkowników.
Redakcja NIE odpowiada na pytania na forum.
Linki sponsorowane