Nie jesteś zalogowany! Załóż konto | Zaloguj się
Linki sponsorowane
Probiotyki
Forum | Uroda | Zdrowie
Strona 3 z 3 < 1 2 3
Autor RE: Probiotyki
Witta
Użytkownik

Dodane dnia 14 02 2011
Moim zdaniem jogurt to za mało, żeby odbudować całą florę bakteryjną, zresztą bakterie w jogurcie raczej nie będą w stanie przetrwać procesów trawiennych w żołądku, tak, żeby w ogóle dotrzeć do jelit. Pod tym względem lepiej zaufać probiotykom, multilac ma 9 szczepów bakterii, więc to już całkiem spora ochrona dla organizmu.
Wyślij Prywatną Wiadomość
matylda33
Użytkownik

Dodane dnia 01 04 2011
Masz całkowita racje.Jogurt w pewnym momencie nie wystarczy,a juz na pewno nie podczas antybiotykoterapii.Ale mozna pomóc sobie w inny sposób.W aptece jest teraz moc probiotyków,w tym takich specjalnie dla kobiet,jak chociazby lacibios femina.
Sandra12
Użytkownik

Dodane dnia 08 06 2011
Witam. Ja staram się unikać probiotyków w kapsułkach, stosunkowo wolę te dostępne w jogurtach, maślance. Ostatnio szukając więcej materiałów o probiotykach i znalazłam je na stronie http://probiotyki.ból-brzucha.com.pl/. Może i wam okaże się ona pomocna. Pozdrawiam
Basiunia83
Użytkownik

Dodane dnia 18 06 2011
Witam, właśnie biorę antybiotyk, więc szukam probiotyku i to dobrego, a w domu mam jedynie lactoral... może jogurty też mi pomogą, a jeżli nie to kupię coś co tutaj polecacie
rykowisko
Użytkownik

Dodane dnia 10 10 2011
fajną alternatywa przy takim zapotrzebowaniu żywieniowym są jogurty probiotyczne. smiley
takie oferuje między innymi Yogen Fruz.
arcticone
Użytkownik

Dodane dnia 16 12 2011
mi probiotyki bardzo pomagają na trawienie, ale ja stosuje multilac smiley

mam soczewki smiley
http://www.kontaktowe.pl/ Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: probiotyk
helenka99
Użytkownik

Dodane dnia 28 03 2012
Doś długo niezdawałam sobie sprawy jak ważne jest przyjmowanie probiotyku podczas kuracj antybiotykowej.Ale od czasu kiedy zaczeły się u mnie problemy ze zdrowiem ,musiałam łykać antybiotyki i zrozumiałam że antybiotyk leczy jedną dolegliwość a niszczy naszą flore bakteryjną przes co narażeni jesteśmy na różne infekcje naprzykład układy pokarmowgo jak również na różne infekcje pochwy.U mnie po kuracji antybiotykowej właśne dochodziło do różnych infekcjii dród intymnych.Był to świąd ,pieczeniie ,zaczerwienienie.Leczyłam te przypadłości nie znając przyczyny ich nawrotów.Do momentu gdy ginekolog polecił mi zastosować probiotyk dopochwowy invag.Jestem zachwycona jego działaniem i polecam wszystkim któży mają jakiekowiek problemy zwionzane z infekcjami dróg intymnych
kalinas15
Użytkownik

Dodane dnia 06 04 2012
Podczas kuracji antybiotykami powinno się brać osłonowe leki jeśli ktoś ma problemu żołądkowe (choć nie tylko), pomagają, wtedy leki nie niszczą tak naturalnej osłony w układzie pokarmowym.

Twoje dziecko nie przybiera na wadze? Boli je brzuch? Nie ma aptetytu? Przyczyną może być bakteria H. Pylori - zrób szybki test i sprawdź - Helicobacter Antygen Test
Strona 3 z 3 < 1 2 3
Skocz do Forum:
Informacja dla użytkowników
Forum służy tylko i wyłącznie do dyskusji użytkowników.
Redakcja NIE odpowiada na pytania na forum.
Linki sponsorowane