| Autor |
RE: Probiotyki |
Witta Użytkownik
|
|
|
Moim zdaniem jogurt to za mało, żeby odbudować całą florę bakteryjną, zresztą bakterie w jogurcie raczej nie będą w stanie przetrwać procesów trawiennych w żołądku, tak, żeby w ogóle dotrzeć do jelit. Pod tym względem lepiej zaufać probiotykom, multilac ma 9 szczepów bakterii, więc to już całkiem spora ochrona dla organizmu. |
|
| Autor |
matylda33 Użytkownik
|
|
|
Masz całkowita racje.Jogurt w pewnym momencie nie wystarczy,a juz na pewno nie podczas antybiotykoterapii.Ale mozna pomóc sobie w inny sposób.W aptece jest teraz moc probiotyków,w tym takich specjalnie dla kobiet,jak chociazby lacibios femina. |
|
| Autor |
Sandra12 Użytkownik
|
|
|
Witam. Ja staram się unikać probiotyków w kapsułkach, stosunkowo wolę te dostępne w jogurtach, maślance. Ostatnio szukając więcej materiałów o probiotykach i znalazłam je na stronie http://probiotyki.ból-brzucha.com.pl/. Może i wam okaże się ona pomocna. Pozdrawiam |
|
| Autor |
Basiunia83 Użytkownik
|
|
|
Witam, właśnie biorę antybiotyk, więc szukam probiotyku i to dobrego, a w domu mam jedynie lactoral... może jogurty też mi pomogą, a jeżli nie to kupię coś co tutaj polecacie |
|
| Autor |
rykowisko Użytkownik
|
|
fajną alternatywa przy takim zapotrzebowaniu żywieniowym są jogurty probiotyczne. 
takie oferuje między innymi Yogen Fruz. |
|
| Autor |
arcticone Użytkownik
|
|
mi probiotyki bardzo pomagają na trawienie, ale ja stosuje multilac 
mam soczewki  |
|
| Autor |
RE: probiotyk |
helenka99 Użytkownik
|
|
|
Doś długo niezdawałam sobie sprawy jak ważne jest przyjmowanie probiotyku podczas kuracj antybiotykowej.Ale od czasu kiedy zaczeły się u mnie problemy ze zdrowiem ,musiałam łykać antybiotyki i zrozumiałam że antybiotyk leczy jedną dolegliwość a niszczy naszą flore bakteryjną przes co narażeni jesteśmy na różne infekcje naprzykład układy pokarmowgo jak również na różne infekcje pochwy.U mnie po kuracji antybiotykowej właśne dochodziło do różnych infekcjii dród intymnych.Był to świąd ,pieczeniie ,zaczerwienienie.Leczyłam te przypadłości nie znając przyczyny ich nawrotów.Do momentu gdy ginekolog polecił mi zastosować probiotyk dopochwowy invag.Jestem zachwycona jego działaniem i polecam wszystkim któży mają jakiekowiek problemy zwionzane z infekcjami dróg intymnych |
|
| Autor |
kalinas15 Użytkownik
|
|
Podczas kuracji antybiotykami powinno się brać osłonowe leki jeśli ktoś ma problemu żołądkowe (choć nie tylko), pomagają, wtedy leki nie niszczą tak naturalnej osłony w układzie pokarmowym.
Twoje dziecko nie przybiera na wadze? Boli je brzuch? Nie ma aptetytu? Przyczyną może być bakteria H. Pylori - zrób szybki test i sprawdź - Helicobacter Antygen Test |
|