Uroda, makijaż
Polecamy
Jedzenie wspomagające odchudzanie...
Forum | Uroda | Dieta
Autor Jedzenie wspomagające odchudzanie...
Idealna
Użytkownik

Dodane dnia 24 05 2007
witajcie
od dłuższego czasu jestem na diecie i pasjonuje sie zdrowym odżywianiem. Cały czas pogłębiam swoją wiedzę na temat tego co powinno się jeść..
znalazłam prę fajnych rzeczy
może was zaciekawią

Jabłka
Dostarczają organizmowi błonnika, który usprawnia trawienie. Zawarty w nich bor pomaga lepiej wykorzystać energię z pożywienia. Fosfor reguluje przemianę materii. Jabłka chronią przed skutkami złego cholesterolu. Możesz jeść nawet kilka tych owoców dziennie.

Otręby owsiane
To źródło rozpuszczalnych włókien. Gdy znajdą się w przewodzie pokarmowym, zamieniają się w żel i chwytają pokarm r11; w pułapkę. Wraz ze schwytanym łupem r11; zbędnymi kaloriami - trafiają do jelit i opuszczają z nimi organizm. Otręby w połączeniu z wodą pęcznieją i dają poczucie sytości. W ten sposób oszukujemy organizm. Podczas odchudzania zaleca się 1 r11; 2 łyżki dziennie. Można też dostarczyć błonnik warza np. z pieczywem. Jest taki chleb Zdrowa Linia z ziarnami i błonnikiem owsianym.

Śliwki
Ponieważ zawierają dużą dawkę żelaza, przeciwdziałają anemii, na którą jesteśmy narażone podczas odchudzania. Ich składnikiem jest błonnik, który usprawnia trawienie. Suszone śliwki, a także sok z tych owoców likwiduje zaparcia. Lepiej jednak jeść je surowe. 100 gramów surowych owoców to około 35 kcal, a 100 gramów suszonych śliwek r11; aż 100 kcal. Powinnaś zjadać 10 śliwek dziennie.

Ziarna zbóż
Dostarczają błonnika, który powoduje powolne trawienie węglowodanów, długotrwałe utrzymywanie się odpowiedniego poziomu cukru we krwi i tym samym dłuższe uczucie nasycenia. Ziarna zbóż regulują pracę jelit, oczyszczają je z toksyn i zapobiegają zaparciom, co w sumie sprzyja polepszeniu przemiany materii.

pozdrawiam
będę wklejać dalej

Jak ten czas szybko leci...
Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: Jedzenie wspomagające odchudzanie...
mistic
Użytkownik

Dodane dnia 25 05 2007
to ja dodam pieczywo pelnoziarnste i razowe, mnie przynajmniej bardoz pomoglo. jem sobie codziennie na sniadanie dwie kromki pieczywa fitness albo chlebka cyganskiego z mojej przydomowej piekarni i czuje sie lepiej a i waga idzize w dol, choc to pewnie rowniez zasluga cwiczensmiley
Sowa
Użytkownik

Dodane dnia 26 10 2007
Ja poleciłabym jeszcze wodę mineralną. Zwyczajną, niegazowaną, bez smaku.

LuLaa
Użytkownik

Dodane dnia 08 07 2008
ja wkleję ananasasmiley
wspomaga odchudzanie dzięki enzymowi - bromeliny: wspomagającej spalanie tłuszczu w organizmie i błonnika przyspieszającego przemianę materii. Trik: przez 1 dzień jesz przed każdym posiłkiem plaster świeżego ananasa, a na drugi - masz płaski brzuszek(haha--jakoś trudno mi uwierzyć:lolsmiley. Ekstra: schłodzony sok z ananasa możesz stosować na obrzęki i stłuczenia oraz dodawać do maseczek na twarz (zmniejsza wypryski)

i brokuły...smiley
występujący w nich chrom zmniejsza ochotę na słodycze. Dodatkowo ogranicza odkładanie się tłuszczów i - co za tym idzie - przeciwdziała powstawaniu otyłości. Brokuły są niskokaloryczne, a do tego bogate w witaminę A, C, B2, B6, wapń, kwas foliowy. Przyrządzając je, gotuj je krótko lub na parze (aby zachować wszystkie drogocenne składniki odżywcze)

brązowy ryż...
brązowy ryż (o wiele zdrowszy od białego, bo mniej przetworzony) jest bogaty w błonnik, który pomaga walczyć z otyłością. Pęcznieje w żołądku, dając na długo uczucie sytości. Przyspiesza przemianę materii. Ale błonnik to nie wszystko! Dziki ryż zawiera też witaminy z grupy B - które wygładzają skórę i dodają włosom blasku. Nie masz pod ręką ryżu? Podobnie działają: otręby pszenne i kasza gryczana...

więcej na bravo.pl w zakładce STYL
... ... Wyślij Prywatną Wiadomość
hexe1111
Użytkownik

Dodane dnia 07 08 2008
a jaka herbatka jest najlepsza na odchudzanie trawienie czy cere?
Shelby
Użytkownik

Dodane dnia 07 08 2008
ja pije zielona z miodemsmiley
pyszna i zdrowasmiley

"Klękam tylko przed Bogiem, a Jego tu nie widzę"
hexe1111
Użytkownik

Dodane dnia 07 08 2008
jablka???ale jak zjem jablko to jestem jeszcze bardziej glodnasmiley
Skocz do Forum:
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w shoutboksie.

karorina
DATA: 08 01 2009
hi smiley

Shelby
DATA: 04 01 2009
a podczas innych cwiczen na brzuch tez tak reagowałas/łes?

AllDayIDreamAboutYou
DATA: 02 01 2009
ktoś mi pomoże...?? gg 5870787 pisać!!!!

OluuuSiaa
DATA: 27 12 2008
hejj potrzebuje pomocy piszcie na 870226 pliss ..

patka0212
DATA: 15 12 2008
a gaciu łork łork łorkensajn

Informacja dla użytkowników
Forum służy tylko i wyłącznie do dyskusji użytkowników.
Redakcja NIE odpowiada na pytania na forum.
Polecamy
Menu główne
Portal
     Strona Główna
     Katalog Kobiecych Stron
     Forum
     Szukaj
     Reklama
     Polecane
     Współpraca
     Bannery
     Kontakt

Artykuły
     Dieta
     Fitness
     Galerie fryzur
     Kosmetyki
     Makijaż
     Masaż
     Paznokcie
     Pielęgnacja ciała
     Pielęgnacja twarzy
     Pielęgnacja włosów
     Psychologia
     Sekrety gwiazd
     Wydarzenia
     Wzorki na paznokcie
     - galerie użytkowników
     Zdrowie

Na forum
Ostatnie tematy:
     dla tworczych for...
     Wasze książki
     Dojrzewanie!!!
     golenie sie ;/
     Piękne pośladki

Najpopularniejsze:
     płaski brzuszek -... [228]
     Prostowanie włosów [57]
     Ćwiczymy ! Uzyska... [49]
     Głodówka [46]
     opinie [45]
Logowanie
Login

Hasło

Zapamiętaj mnie

Forum wdziek.info © 2006-2007
Wszystkie prawa zastrzeżone. Polityka prywatności.
Kopiowanie materiałów bez zgody administracji podlega karze.
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi użytkowników oraz materiały przez nich przesłane.
Forum | Uroda | Dieta | Fitness | Galerie fryzur | Makijaż | Masaż | Paznokcie | Pielęgnacja | Ciało | Twarz | Włosy | Psychologia | Zdrowie