| Autor |
Jak sie powstrzymac przed wieczornym obzarstwem??? |
Madzioszka_92 Użytkownik
|
|
Hej.Mam problem.Otoż odchudzam sie(staram sie nie jesc weglowodanów takich jak chleb makaron ryz platki itp) i przez caly dzien moge nic nie jesc natomiast wieczor jest dla mne koszmarem.W ciągu dnia zjadam jakies lekkie posilki typu jogurty owoce itp.Ale kiedy zbliza sie wieczór nagle mam chęć rzucic sie na jedzienie i wszystko zjeść co mi wpadnie do rąk.Nie wiem jak mam sobie z tym poradzić????:confused omóżcieee!!!! |
|
| Autor |
RE: Jak sie powstrzymac przed wieczornym obzarstwem??? |
grungegirl Użytkownik
|
|
pij wode mineralna niegazowana. Jak tylko poczujesz sie glodna, nalej sobie szklanke(albo dwie) i do dna nie dosc, ze woda ma 0 kalorii, jest zdrowa, to sprawia uczucie pelnego zoladka jesli jestes glodna, a musisz cos zjesc, a nie chcesz sie objadac, przed posilkiem tez napij sie szklanke wody, wypelni zoladek po paru kesach poczujesz, ze juz nie mozesz jesc |
|
| Autor |
Madzioszka_92 Użytkownik
|
|
dzieki napewno skorzystam z tych rad |
|
| Autor |
IzKaA Użytkownik
|
|
|
Słyszałam i w sumie sama próbowałam.. xD Przed snem jak chce Ci sie jeść to kapustę kiszoną czy ogórki.. w sumie COŚ kwaśnego.. ;P Bo po tym już Cię tak nie ciągnie ^^ |
|
| Autor |
kaja65 Użytkownik
|
|
Napisalas ze przez caly dzien mozesz nic nie jesc-to dlatego wieczorem jestes glodna!Chcac sie odchudzic trzeba jesc,ale z glowa i kilka razty dziennie male posilki.A wieczorem np przed telewizorem KAZDY ma apetyt Woda jest dobrym rozwiazaniem,mozesz tez pojsc na spacer,spotkac sie z kims aby nie myslec o jedzieniu,Jezeli jednak nie jadas w ciagu dnia radze cos zjesc np owoce. |
|
| Autor |
Nina Jakubik dietetyk medyczny Użytkownik
|
|
Witam, nie możesz powstrzymać się przed wieczornym jedzeniem właśnie dlatego, że głodzisz się przez cały dzień. Błędem jest też eliminacja produktów zbożowych z diety. To właśnie one powinny stanowić podstawę jadłospisu.
Powinnaś spożywać 5 posiłków dziennie o regularnych porach. Tylko uregulowana dieta zapewni Ci stały dopływ energii i równomierne "zużywanie jej" przez organizm. Poza tym powinnaś zadbać o różnorodność diety. Powinny się w niej znaleźć produkty zbożowe, mięsa, warzywa, owoce, produkty mleczne, ryby i wiele innych.Dobrym sposobem na "oszukanie" żołądka podczas odchudzania jest spożywanie produktów o wysokiej zawartości błonnika, który działa, jak wypełniacz hamując uczucie głodu. Dobrym źródłem białka są np. jabłka.Tylko w ten sposób nie tylko zadbasz o swoją linię, ale również o zdrowie. |
|
| Autor |
sylwuska Użytkownik
|
|
mam ten sam problem ale po 18,00 gdy juz nie jem.. zwykle wtedy dostaje napadu głodu. pije wtedy wode mineralna niegazowana i jakos sobie radze czasami jakies suszone owowce   |
|
| Autor |
Kroopka Użytkownik
|
|
Jeżeli odczuwamy nie potzrebny głód to:
1. Myjemy zęby.
2. Żujemy gume do życia.
3. Piejmy kilka łyków wodymineralnej NIEgazowanej.
Ewentualie można ssać koski lodu ;]
No i to jest ta filozofia zwalczania głodu!
Zapraszam na moje forum, pomóż mi:
http://wdziek.info/profile.php?lookup=4201
Interesuję się robieniem maniciuru i makijażu  |
|
| Autor |
soine Użytkownik
|
|
a ja polecam cytrynę. plasterek cytryny i ssać. wiem, że to dość niesmaczne ale naprawdę pomaga
P.S. Pamiętaj aby odchodzić się racjionalnie i z głową! Życzę wymarzonych efektów :*
soine^
kocham Cię mój M.!
Dla Ciebie na niebie serce z gwiazd ułożę ;* |
|
| Autor |
Sowa Użytkownik
|
|
Woda i jeszcze raz woda !
|
|
| Autor |
agulusia Użytkownik
|
|
też mam ten problem ;|
najwiekszy apetyt mam wieczorem..
ale staram sie to zmieniaci coraz lepiej mi idzie..
teraz na wieczór jadam lekkie posilki i to przed 18 np jogurcik, musli itd
agulusia |
|