| Autor |
RE: Dobra i skuteczna dieta |
Gosiaczek651 Użytkownik
|
|
|
Mam pytanie jaka jest dobra i skuteczna dieta, żeby zgubić pare ładnych kilogramów? |
|
| Autor |
RE: jak schudnąć? |
Shezze Użytkownik
|
|
no kurxcze walkowane to bylo na forum w conaj mniej kilkunastu czy kilkudziesieciu tematach wec nie pytaj tylko dobrze poszukaj i pozytaj dokladnie |
|
| Autor |
karolinaNT Użytkownik
|
|
Natka17 pierwszy post wcalen nie jestes gruba ja mam 12 lat 158 i waze 62
i kto tu ma problem bo chyba nie ty aha i aprpo pomóżcie plisss
z gory dzieki
pozdro |
|
| Autor |
Shezze Użytkownik
|
|
w twoim wieku dieta polega glownie na odstawieniu slodyczy i napojow gazowanych czy slodzonych sokow owocowych oraz zwiekszeniu aktywnosci fizycznej. zacznij jesc wiecej warzyw i owocow w ktorych o tej porze roku doslownie przebierac mozna a jedz mnie smazonych, tlustych potraw. na obiad szczegolnie polecalabym ci np rybe z ziemniakami albo ryz/kasze gryczana z warzywami. sa to dania niskokaloryczne i co najwazniejsze jest w nich niewiele tluszczu i nie powoduja tycia. teraz kiedy sa wakacje postaraj sie codziennie przez minimum 30min np jezdzic na rowerzeczy rolkach a jak pada deszcz to cwicz w domu |
|
| Autor |
bellz Użytkownik
|
|
|
Natka17 napisał/a:
Mam 17 lat, ważę 54 kg, a mierzę 167 cm. Uważam, że te proporcje są nieodpowiednie, i że powinnam schudnąć. Czy zejście do 50 kg da jakieś efekty? No i jaka dieta byłaby odpowiednia dla mojego wieku?
I jak ma się odchudzanie do wielkości biustu? Bo nie chciałabym, aby mój się zmniejszył.
Jeśli uważasz że za dużo ważysz to zamiast(Twoja waga jest normalna)To idź się leczyc
Wybacz za ten cieżki język lecz przy twojej wadze powinnas się cieszyc
Sprwadziłam na Duńskiej stronie(Niestety jest po duńsku)
Nie powinnaś ważyć więcej niż 68,8kg. |
|
| Autor |
Shezze Użytkownik
|
|
po pierwsze nikt tutaj nie musi sie leczyc a po drugie to nawet ktos kto wazy tyle ile powinien moze miec spory zapas tkanki tluszczowej ktora niekoniecznie mu pasuje pozatym kazdy chudnie dla siebie po to by sie zaaceptowac i polubic swoje cialo wic jesli natka17 chce schudnac to tylko i wylacznie jej wybor. co nie znaczy ze jesli dziewczyna wazy o wiele za malo to nie mozna reagowac. wtedy nawet trzeba |
|
| Autor |
bellz Użytkownik
|
|
Ok.Nie to miałam na myśli.Jeśli chce smniejszyć rozmiar to powinna ćwiczyć a nie się odchudzać.Jej waga jest normalna.Jeśli źle sie czuje to powinna zacząć ćwiczyc a nie sie odchudzac
Każdy może być każdym.Wystarczy tylko odrobina fanazji i kreatywności |
|
| Autor |
Shezze Użytkownik
|
|
jesli chodzilo o cwczenia to ok. i nawet sie z tym moge w pelni zgodzic |
|
| Autor |
bellz Użytkownik
|
|
:-)
Każdy może być każdym.Wystarczy tylko odrobina fanazji i kreatywności |
|
| Autor |
halinka Użytkownik
|
|
Dlaczego musimy się tak katować? Czy chłopaki sie odchudzaja? Nawet jak maja brzuszki to ich kochamy i nam sie podobaja. Dlaczego z dziewczynami nie jest podobnie. Eh. Niesprawiedliwy ten świat. Ja znam tylko jedna dobra dietę mniej jeść i więcej się ruszać. Myślę, ze ona jest najskuteczniejsza.
HeLkA |
|
| Autor |
Magi222 Użytkownik
|
|
Halinka zgadzam się ZUPEŁNIE!! Przecierz wiemy że trzeba się jakoś odżywiać dobrze, dużo chodzić, troche sportu itd, ale rzeby aż tak się katować? Bez sensu...
. |
|
| Autor |
JolaRut Użytkownik
|
|
ale się urwali z choinki...jeść mniej i tyle |
|
| Autor |
ola87r Użytkownik
|
|
|
hmm, przede wszystkim mysle ze najlepsze jest bieganie, mi bieganie dalo naprawde duzo - schudlam po miesiacu 7 kg |
|
| Autor |
lady1808 Użytkownik
|
|
ola87r- a ile czasu na dzien biegalas? I o jakiej porze, itp? Powiedz cos wiecej
Ja planuje zrzucic okolo 2 kg, moze jest ktos chetny zeby sie ze mna odchudzac? Wiem ze 2 kg to malo ale z moja slaba wola to koszmar xd |
|
| Autor |
matrioszka Użytkownik
|
|
|
Bieganie jest ok, ale nie dla każdego, bo to spore obciążenie dla stawów. Jeżeli chodzi o kształtowanie sylwetki, to najlepsza jest chyba siłownia, w każdym razie lepsza niż fitness, który nie poprawi rzeźby |
|
| Autor |
lenka8990 Użytkownik
|
|
Moim zdaniem lepszy jest fitnes, bo spala się kalorie i chudnie i wzmacnia mięśnie, natomiast na siłowni, buduje się bardzo mięśnie i w sumie obwód np. nogi przed odchudzaniem i po się nie zmienia, albo wręcz wzrośnie.
lenka |
|
| Autor |
dejanira Użytkownik
|
|
macie racje, jeśli chodzi o odchudzanie lepiej wybrać fitness niż siłownie. ja biegałam sobie żeby schudnąć a wyszło jeszcze gorzej o mam mocno rozbudowane teraz mięśnie ud także ten sposób odradzam. Trafiłam na ciekawą stronę, której treść jeszcze bardziej utwierdziła mnie w tym przekonaniu. Jest tam wiele na temat różnych diet, ćwiczeń i psychicznego podejścia do odchudzania bo to jest WAŻNE!! http://www.odchudzanie-cwiczenia.pl/ Zerknijcie bo naprawdę warto tak btw ja zaglądam bo co i raz pojawia się coś ciekawego |
|
| Autor |
Kasioolek Użytkownik
|
|
|
Myślę, że dieta 1000 kcal byłaby dla ciebie odpowiednia. |
|
| Autor |
vegga Użytkownik
|
|
|
Najlepsza dieta, to uczciwa, rozciągnięta w czasie dieta. Ogólnie sądzi się, że dieta rozłożona na 3 miesiące to bardzo dobra i racjonalna dieta o wystarczającym tempie. Mając sporą nadwagę można w tym czasie zrzucić ok 20kg. Nie jest to niemożliwe, ale też nie jest łatwe. Najlepiej zgłosić się do specjalistycznej kliniki czy centrum medycznego, w którym się zbadamy i dostaniemy rozpisaną dietę. Odchudzanie na własną rękę, bez koniecznej wiedzy - niestety - kończy się zazwyczaj efektem jojo... |
|
| Autor |
milusiaaa Użytkownik
|
|
Mam 12 lat 153 cm i ważę 46 kilo wiem że w moim wieku odchudzanie nie jest wskazane ale ..no cóż chciałabym mieć ładną figurę jeszcze na wakacje[wiecie plaża i te sparawy]tylko chodzi o to że niedokońca wiem co zrobić ile razy dziennie mam jeść posiłki o których godzinach itp...jestem rozciągnięta więc trochę ćwiczę w domu no i oczywiście na w-f-ie też tylko to nadal zamało poradźcie co mam robić?dziękuje z góry  |
|