Nie jesteś zalogowany! Załóż konto | Zaloguj się
Linki sponsorowane
Słodycze bez cukru
Forum | Uroda | Dieta
Autor Słodycze bez cukru
Malwina7
Użytkownik

Dodane dnia 07 06 2011
Ostatnio dowiedziałam się, ze istnieją słodycze słodzone ksylitolem. Mają o połowę mniej kalorii niż te tradycyjne i nie niszczą zębów. Polecam landrynki i lizaki. smiley
Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: Słodycze bez cukru
tequila99
Użytkownik

Dodane dnia 08 06 2011
EEEE no nie..... To jest bardzo szkodliwe dla zdrowia. Ja mam na przykład uczulenia na wszystkie słodziki. Poza tym one de facto pobudzają apetyt i masz ochote więcej jesć.

Jak ktoś ma ochotę zjeść coś słodkiego, to nie jakieś sztucznidło, tylko mniejszą porcję czegoś z prawdziwym cukrem albo owoc.

Pozdrawiam smiley
koda
Użytkownik

Dodane dnia 30 06 2011
Ja jednak uważam, że lepiej jest sobie pozwolić raz na jakiś czas na gorzką czekoladę niż jeść te produktu pełne chemii, które na dobrą sprawę i tak nie smakują tak dobrze jak prawdziwe słodycze. Nie ma co się katować, trzeba sobie czasami pozwolić na małe przyjemności smiley
Halina56
Użytkownik

Dodane dnia 23 11 2011
gorzka czekolada ma dużo magnezu, ale dlaczego tutaj taki temat? chce mi się zjeść teraz coś słodkiego ;(((
kalinas15
Użytkownik

Dodane dnia 27 01 2012
ja przy diecie całkowicie odstawiłam słodkie - zgodnie z zaleceniami lekarza raz w tygonidu zjem kostke czekolady i to fajrantsmiley

Twoje dziecko nie przybiera na wadze? Boli je brzuch? Nie ma aptetytu? Przyczyną może być bakteria H. Pylori - zrób szybki test i sprawdź - Helicobacter Antygen Test
otella
Użytkownik

Dodane dnia 31 01 2012
tequila ale ksylitol to naturalny słodzik - to taki cukier z brzozy, dużo zdrowszy od normalnego cukru smiley
stonka2
Użytkownik

Dodane dnia 11 02 2012
Jakoś nie przekonuja mnie te slodycze. Jak mam ochote na cos slodkiego, to wole zjeść trochę suszonych owoców smiley
kalinas15
Użytkownik

Dodane dnia 11 02 2012
Hmm u mnie jest taki problem, że np. jak chcę coś posłodzić np. "zdrowszym" cukrem brązowym/trzcinowym to aby było to faktycznie słodkie muszę wsypać 2-3 razy tyle tego cukru, a więc pewnie wyjdzie na jedno. A co do owoców suszonych to popieram smiley banany, jabłko, a jak coś naprawdę słodkiego no to papaja.

Twoje dziecko nie przybiera na wadze? Boli je brzuch? Nie ma aptetytu? Przyczyną może być bakteria H. Pylori - zrób szybki test i sprawdź - Helicobacter Antygen Test
Dorota84
Użytkownik

Dodane dnia 12 03 2012
Świetne batoniki mam na mojej diecie, batoników toffee będzie mi brakowało najbardziej po zakończeniu odchudzania. http://dieta-cambridge.pl/idea/batony.html

pozdrawiam
kalinas15
Użytkownik

Dodane dnia 26 03 2012
Wyglądają fajnie smiley temat słodyczy zresztą nie tylko dorosłych dotyczy, problem jest też z urwisami, które lubia słodycze, trzeba starać się przestawiać na te choć trochę zdrowsze smiley

otella
Użytkownik

Dodane dnia 27 03 2012
kalinas15 napisał/a:
Hmm u mnie jest taki problem, że np. jak chcę coś posłodzić np. "zdrowszym" cukrem brązowym/trzcinowym to aby było to faktycznie słodkie muszę wsypać 2-3 razy tyle tego cukru, a więc pewnie wyjdzie na jedno. A co do owoców suszonych to popieram smiley banany, jabłko, a jak coś naprawdę słodkiego no to papaja.

kalinas15 - zmartwię cię - cukier brązowy i trzcinowy to... wciąż zwykły cukier. Tak samo niezdrowy jak zwykły smiley Różnią się tylko smakiem i wyglądem.
motylusiek
Użytkownik

Dodane dnia 10 04 2012
Ja zastępuję wszelki cukier gdzie się tylko da słodzikiem smiley
Nawet ta herbata posłodzona tabletką słodzika jest lżejsza od łyżeczki cukru..
Podobno apetyt wzrasta, ale ja tego nie zauważyłam smiley
Od czasu do czasu robię 'krem czekoladowy' czyli jogurt naturalny + kakao naturalne odtłuszczone + słodzik smiley
kalinas15
Użytkownik

Dodane dnia 12 04 2012
A taka niby eko-moda na te brązowe/trzcinowe cukry smiley wolę mniej zwykłego niż więcej tego niezwykłego smiley

grymasnatwarzy
Użytkownik

Dodane dnia 20 04 2012
moze cukier to tylko cukier i ma swoje wady, ale uwazam ze i tak jest zdrowszy niz wsszytkie slodziki, a aspartamem na czele, ja mowie im stanowcze nie
juz wole cos na brazowym cukrze, albo miodzie, jesli nie ma to byc bialy cukier
atletka
Użytkownik

Dodane dnia 26 04 2012
Ja słodzę herbatę sokiem malinowym, domowym, bez żadnego cukru smiley Lepsza naturalna fruktoza, niż słodzik czy cukier smiley
Skocz do Forum:
Informacja dla użytkowników
Forum służy tylko i wyłącznie do dyskusji użytkowników.
Redakcja NIE odpowiada na pytania na forum.
Linki sponsorowane