| Autor |
Słodycze bez cukru |
Malwina7 Użytkownik
|
|
Ostatnio dowiedziałam się, ze istnieją słodycze słodzone ksylitolem. Mają o połowę mniej kalorii niż te tradycyjne i nie niszczą zębów. Polecam landrynki i lizaki.  |
|
| Autor |
RE: Słodycze bez cukru |
tequila99 Użytkownik
|
|
EEEE no nie..... To jest bardzo szkodliwe dla zdrowia. Ja mam na przykład uczulenia na wszystkie słodziki. Poza tym one de facto pobudzają apetyt i masz ochote więcej jesć.
Jak ktoś ma ochotę zjeść coś słodkiego, to nie jakieś sztucznidło, tylko mniejszą porcję czegoś z prawdziwym cukrem albo owoc.
Pozdrawiam  |
|
| Autor |
koda Użytkownik
|
|
Ja jednak uważam, że lepiej jest sobie pozwolić raz na jakiś czas na gorzką czekoladę niż jeść te produktu pełne chemii, które na dobrą sprawę i tak nie smakują tak dobrze jak prawdziwe słodycze. Nie ma co się katować, trzeba sobie czasami pozwolić na małe przyjemności  |
|
| Autor |
Halina56 Użytkownik
|
|
|
gorzka czekolada ma dużo magnezu, ale dlaczego tutaj taki temat? chce mi się zjeść teraz coś słodkiego ;((( |
|
| Autor |
kalinas15 Użytkownik
|
|
ja przy diecie całkowicie odstawiłam słodkie - zgodnie z zaleceniami lekarza raz w tygonidu zjem kostke czekolady i to fajrant
Twoje dziecko nie przybiera na wadze? Boli je brzuch? Nie ma aptetytu? Przyczyną może być bakteria H. Pylori - zrób szybki test i sprawdź - Helicobacter Antygen Test |
|
| Autor |
otella Użytkownik
|
|
tequila ale ksylitol to naturalny słodzik - to taki cukier z brzozy, dużo zdrowszy od normalnego cukru  |
|
| Autor |
stonka2 Użytkownik
|
|
Jakoś nie przekonuja mnie te slodycze. Jak mam ochote na cos slodkiego, to wole zjeść trochę suszonych owoców  |
|
| Autor |
kalinas15 Użytkownik
|
|
Hmm u mnie jest taki problem, że np. jak chcę coś posłodzić np. "zdrowszym" cukrem brązowym/trzcinowym to aby było to faktycznie słodkie muszę wsypać 2-3 razy tyle tego cukru, a więc pewnie wyjdzie na jedno. A co do owoców suszonych to popieram banany, jabłko, a jak coś naprawdę słodkiego no to papaja.
Twoje dziecko nie przybiera na wadze? Boli je brzuch? Nie ma aptetytu? Przyczyną może być bakteria H. Pylori - zrób szybki test i sprawdź - Helicobacter Antygen Test |
|
| Autor |
Dorota84 Użytkownik
|
|
Świetne batoniki mam na mojej diecie, batoników toffee będzie mi brakowało najbardziej po zakończeniu odchudzania. http://dieta-cambridge.pl/idea/batony.html
pozdrawiam |
|
| Autor |
kalinas15 Użytkownik
|
|
Wyglądają fajnie temat słodyczy zresztą nie tylko dorosłych dotyczy, problem jest też z urwisami, które lubia słodycze, trzeba starać się przestawiać na te choć trochę zdrowsze 
|
| Autor |
otella Użytkownik
|
|
kalinas15 napisał/a:
Hmm u mnie jest taki problem, że np. jak chcę coś posłodzić np. "zdrowszym" cukrem brązowym/trzcinowym to aby było to faktycznie słodkie muszę wsypać 2-3 razy tyle tego cukru, a więc pewnie wyjdzie na jedno. A co do owoców suszonych to popieram  banany, jabłko, a jak coś naprawdę słodkiego no to papaja.
kalinas15 - zmartwię cię - cukier brązowy i trzcinowy to... wciąż zwykły cukier. Tak samo niezdrowy jak zwykły Różnią się tylko smakiem i wyglądem. |
|
| Autor |
motylusiek Użytkownik
|
|
Ja zastępuję wszelki cukier gdzie się tylko da słodzikiem 
Nawet ta herbata posłodzona tabletką słodzika jest lżejsza od łyżeczki cukru..
Podobno apetyt wzrasta, ale ja tego nie zauważyłam 
Od czasu do czasu robię 'krem czekoladowy' czyli jogurt naturalny + kakao naturalne odtłuszczone + słodzik  |
|
| Autor |
kalinas15 Użytkownik
|
|
A taka niby eko-moda na te brązowe/trzcinowe cukry wolę mniej zwykłego niż więcej tego niezwykłego 
|
| Autor |
grymasnatwarzy Użytkownik
|
|
moze cukier to tylko cukier i ma swoje wady, ale uwazam ze i tak jest zdrowszy niz wsszytkie slodziki, a aspartamem na czele, ja mowie im stanowcze nie
juz wole cos na brazowym cukrze, albo miodzie, jesli nie ma to byc bialy cukier |
|
| Autor |
atletka Użytkownik
|
|
Ja słodzę herbatę sokiem malinowym, domowym, bez żadnego cukru Lepsza naturalna fruktoza, niż słodzik czy cukier  |
|