Nie jesteś zalogowany! Załóż konto | Zaloguj się
Linki sponsorowane
jestem gruba
Forum | Uroda | Dieta
Autor jestem gruba
15ewelina
Użytkownik

Dodane dnia 28 03 2008
jestem gruba to chyba wiadomo po przeczytaniu tytułu.Przejdźmy do konkretów bardzo bym chciałą schudnąć 20 kg przez 5 miesięcy co muszę zrobić jaką dietę zastosować albo jakei ćwiczenia
Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: jestem gruba
fallen_angel
Użytkownik

Dodane dnia 28 03 2008
wybacz, ale nie chce mi się rozpisywać, więc, jakbyś mogła, looknij na moją odpowiedz na post koleżanki u dołu.
dodam tylko, że aby schudnąć 20 kg przez 5 miesięcy musiałabyś chyba się zagłodzić na śmierć. lepiej odchudzać się powoli, zmieniając po prostu swoje nawyki żywieniowe, gdyż, gdy już się przyzwyczaisz do danego sposobu odżywania i będziesz przez cały czas go przestrzegać, waga, jaką osiągniesz, będzie się utrzymywać.
werona
Użytkownik

Dodane dnia 30 04 2008
a ile ważysz ewelinko? Nie zrób sobie krzywdy odchudzaniem....Mioze udaj sie do dietetyka.

alprosoya.pl
BlackSwan
Użytkownik

Dodane dnia 10 05 2008
A więc...

Do fallen_angel: akurat 20 kg w 5 miesiecy to nie jest drastyczne. Wiedząc, że najszybsze zdrowe odchudzanie to 1 kg mniej na tydzień, oraz że 1 miesiąc ma 4 tygodnie, to 4x5 = 20

Do ewelinki: a skąd taka pewność, że masz straszną nadwage? Ja mam przy wzroście 161 cm 75 kg (na szczescie az tak strasznie tego nie widac) - i to mozna nazwac nadwaga... i pamietaj - dietetyk twoim przyjacielem w tej sprawie smiley
10629836 Wyślij Prywatną Wiadomość
Ari
Użytkownik

Dodane dnia 11 05 2008
ewelinko nie tak drastycznie i nagle z tym odchudzaniem, bo przy odchudzaniu radykalnym jest też trudno potem utrzymywać nową wagę! Wtedy najczęściej pojawia się efekt jo-jo!
anne
Użytkownik

Dodane dnia 17 05 2008
Moim zdaniem dieta dietą,ale przede wszystkim trzeba nabrac odpowiednie nawyki żywieniowe.Trzeba wiedziec,że miedzy posiłkami powinno byc ok.3 godzin przerwy,kolacja nie mniej niż 3 godziny przed snem.Posiłków więcej ale w mniejszych porcjach.Słodzeniem brązowym cukrem.Stosowac posiłki łączone czyli np.mięsko+surówka albo ziemniaki+warzywa nigdy mięs+ziemniaki+sos+surówka!!!Jak pijesz sok to go rozcięczaj z wodą.Strasznie dużo tego jest.Jakby się stosowac chociaż do połowy to już byłby sukces.

Stylizacja paznokci to jest to co uwielbiam!!!
Autor RE: cholestelor
gtuszi
Użytkownik

Dodane dnia 07 01 2009
jeśli jesteś puszysta to mozesz miec problemy z cholestelorem,polecam aronox,zmniejsza on jego poziom i jest na bazie aronii,a wiemy ze natura to najlepszy leksmileymozesz poczytac o tym na stronie www.aronox.pl, pozdrawiam
yellow
Użytkownik

Dodane dnia 29 09 2010
tak zgadzam się, że odpowiednie nawyki żywieniowe mogą wiele zdziałać w walce ze zbędnymi kilogramami. Chyba większość z nas zdaje sobie sprawę z tego, że nie koniecznie trzeba jeść mniej żeby schudnąć, ale ważne są regularne posiłki i to, żeby dobierać dietę, to co jemu do indywidualnie do naszego organizmu.
Nie ma nic gorszego niż to, jeśli uwikłamy się w pułapkę stereotypów i mitów, jak np to, żeby nie jeść po 18, co dla mnie jest kompletną bzdurą.
ważne jest też to, żeby skutecznie pozbyć się zbędnych kilogramów sposób odżywiania dobrać tylko do naszych potrzeb i stylu życia.
cosszalonego
Użytkownik

Dodane dnia 11 10 2010
Ehhhhh diety, ile można o tym się nasłuchać, diety kapuściane, kaktusowe, bananowe itd. po co? jak naprawdę chcesz schudnąć to jedz to co zwykle, tylko o 1/3 mniej i zacznij uprawiać jakiś sport raz w tygodniu(np. pływanie) + co drugi dzień jakieś ćwiczonka w domowym zaciszu np. przysiady, brzuszki w 2 wersjach. Oczywiście całkowita rezygnacja z podjadania (można sobie wyznaczyć limit jednego deseru w tygodniu). Jak będziesz się tego trzymać to będzie dobrze i nie będzie efektu jojo. Ja tak kilka lat temu 5 kilo w miesiąc schudłam i tak zostało, przy czym dalej raz w tygodniu basen lub rower jak jest ciepło.
malwinka
Użytkownik

Dodane dnia 03 03 2011
Ćwiczenia tlenowe - bieg,pływanie, rowerek.
Shezze
Użytkownik

Dodane dnia 19 05 2011
fallen_angel napisał/a:
wybacz, ale nie chce mi się rozpisywać, więc, jakbyś mogła, looknij na moją odpowiedz na post koleżanki u dołu.
dodam tylko, że aby schudnąć 20 kg przez 5 miesięcy musiałabyś chyba się zagłodzić na śmierć. lepiej odchudzać się powoli, zmieniając po prostu swoje nawyki żywieniowe, gdyż, gdy już się przyzwyczaisz do danego sposobu odżywania i będziesz przez cały czas go przestrzegać, waga, jaką osiągniesz, będzie się utrzymywać.

w cale nie trzeba sie glodzic! jeskli chcesz schudnac 20kg w 5 miesiecy oznacza to ze 4 kg miesiecznie. a to jest odpowiednie dla zdrowia.
chudnac mozna 0,5-1kg tygodniowo i nie bedzie tragedii nie przesadzajmy.
najwazniejsze to to zeby wyeliminowac slodycze i wiekszosc potraw tlustych np smazonych, wiadomo jasne pieczywo zamienic na ciemne, zrezygnowac z masla, jesc np zamiastjajecznicy na kolacje to salatke, czy jakis owoc. no i sport. mozna cwiczyc w domu chociazby przysiady, albo jezdzic na rowerze. codzienne spacery tez wskazane smiley no nie wiem co moge jeszcze poradzic smiley tyle jest sposobow, ale najwazniejsze to sie trymac zasad i nie poddawac sie smiley pozdrawiam
elzbietapszczola
Użytkownik

Dodane dnia 19 05 2011
Chudnij zdrowo z Oriflame taniej o 30% - Wellness by Oriflame smiley

Próbowałaś już rśrodków cudr1; by mieć zgrabniejszą figurę z marnym lub żadnym skutkiem? A może po tej kuracji wracałaś do rstarej wagir1; w efekcie jo-jo? Jeśli tak to moja propozycja jest właśnie dla Ciebie. Oriflame opracowało Koktajle Natural Balance, które wspomagają prawidłowe funkcjonowanie komórek organizmu, pomagają także stabilizować poziom energii i koncentrację oraz utrzymać zdrową wagę i kształt ciała. Optymalna kompozycja białek, tłuszczów i węglowodanów pomaga organizmowi utrzymać zawartość glukozy we krwi na stałym poziomie. Dzięki czemu nie masz ochoty na słodycze a uczucie sytości utrzymuje się na dłużej. Koktajle Natural Balance mają wysoka zawartość tłuszczów Omega3 ze składników jajek kur karmionych specjalną, ekologiczną paszą. Takie jajka zawierają tłuszcze Omega 3 i 6 w proporcji 1:1 r11; taką samą proporcję tych tłuszczów ma ludzki mózg. Koktajle Natural Balance zawierają także jabłka, których cenny składnik - pektyny korzystnie wpływa na błonę śluzową jelit. Z kolei owoce dzikiej róży bogate są w witaminy i błonnik wspomagający prawidłowe funkcjonowanie układu trawiennego. koktajle Natural Balance są dostępne w trzech smakach, dzięki czemu ich spożywanie może stać się prawdziwą przyjemnością.smiley

http://www.oriflamenet.pl
dzorczq
Użytkownik

Dodane dnia 25 10 2011
Wyliczcie sobie wskaźnik masy ciała
Popadacie w paranoję - to nie ma sensu. Najpierw sprawdźcie czy na pewno jesteście otyłe!
Berenika26
Użytkownik

Dodane dnia 10 05 2012
ja też chciałam szybko schudnąć, kupiła sobie rowerek do ćwiczeń, opracowałam dietę, bardzo się starałam i co? bo 2 miesiącach 2 kg mniej... czyli efekt prawie zerowy :/ zdołowałam się i teraz nic z sobą nie robię. Nie mam motywacji... szkoda, że nie chudnie się sporo przy zwyczajnych czynnościach, bo to byłby dla mnie ratunek...
greeneyes
Użytkownik

Dodane dnia 10 05 2012
miałam podobny problem, ale zastosowałam się do porad napisanych w blogu Oświeconego Kochanka, czyli zaczełam uprawiać więcej seksu z moim chłopakiem i rzeczywiście to pomaga mi żeby utrzymać dobrą kondycję i oczywiście czerpać z tej metody dużo przyjemoścismiley
greeneyes
Użytkownik

Dodane dnia 10 05 2012
miałam podobny problem, ale zastosowałam się do porad napisanych w blogu Oświeconego Kochanka, czyli zaczełam uprawiać więcej seksu z moim chłopakiem i rzeczywiście to pomaga mi żeby utrzymać dobrą kondycję i oczywiście czerpać z tej metody dużo przyjemoścismiley
wolna77
Użytkownik

Dodane dnia 13 05 2012
Właśnie jestem po lekturze Oświeconego kochana i jestem zachwycona.Seks metodą na chudnięcie.Czyż to nie pięknesmiley?Oczywiście jestem jak najbardziej na tak.Przeczytajcie dziewczyny.
Skocz do Forum:
Informacja dla użytkowników
Forum służy tylko i wyłącznie do dyskusji użytkowników.
Redakcja NIE odpowiada na pytania na forum.
Linki sponsorowane