| Autor |
jestem gruba |
15ewelina Użytkownik
|
|
|
jestem gruba to chyba wiadomo po przeczytaniu tytułu.Przejdźmy do konkretów bardzo bym chciałą schudnąć 20 kg przez 5 miesięcy co muszę zrobić jaką dietę zastosować albo jakei ćwiczenia |
|
| Autor |
RE: jestem gruba |
fallen_angel Użytkownik
|
|
wybacz, ale nie chce mi się rozpisywać, więc, jakbyś mogła, looknij na moją odpowiedz na post koleżanki u dołu.
dodam tylko, że aby schudnąć 20 kg przez 5 miesięcy musiałabyś chyba się zagłodzić na śmierć. lepiej odchudzać się powoli, zmieniając po prostu swoje nawyki żywieniowe, gdyż, gdy już się przyzwyczaisz do danego sposobu odżywania i będziesz przez cały czas go przestrzegać, waga, jaką osiągniesz, będzie się utrzymywać. |
|
| Autor |
werona Użytkownik
|
|
a ile ważysz ewelinko? Nie zrób sobie krzywdy odchudzaniem....Mioze udaj sie do dietetyka.
miau |
|
| Autor |
BlackSwan Użytkownik
|
|
A więc...
Do fallen_angel: akurat 20 kg w 5 miesiecy to nie jest drastyczne. Wiedząc, że najszybsze zdrowe odchudzanie to 1 kg mniej na tydzień, oraz że 1 miesiąc ma 4 tygodnie, to 4x5 = 20 
Do ewelinki: a skąd taka pewność, że masz straszną nadwage? Ja mam przy wzroście 161 cm 75 kg (na szczescie az tak strasznie tego nie widac) - i to mozna nazwac nadwaga... i pamietaj - dietetyk twoim przyjacielem w tej sprawie  |
|
| Autor |
Ari Użytkownik
|
|
|
ewelinko nie tak drastycznie i nagle z tym odchudzaniem, bo przy odchudzaniu radykalnym jest też trudno potem utrzymywać nową wagę! Wtedy najczęściej pojawia się efekt jo-jo! |
|
| Autor |
anne Użytkownik
|
|
Moim zdaniem dieta dietą,ale przede wszystkim trzeba nabrac odpowiednie nawyki żywieniowe.Trzeba wiedziec,że miedzy posiłkami powinno byc ok.3 godzin przerwy,kolacja nie mniej niż 3 godziny przed snem.Posiłków więcej ale w mniejszych porcjach.Słodzeniem brązowym cukrem.Stosowac posiłki łączone czyli np.mięsko+surówka albo ziemniaki+warzywa nigdy mięs+ziemniaki+sos+surówka!!!Jak pijesz sok to go rozcięczaj z wodą.Strasznie dużo tego jest.Jakby się stosowac chociaż do połowy to już byłby sukces.
Stylizacja paznokci to jest to co uwielbiam!!! |
|
|