| Autor |
Dieta 1000 kalorii |
aneta_malerczyk Użytkownik
|
|
Hej dziewczyny. Dużo się naczytałam o dietach i stwierdziłam, że najlepsza to 1000 kalorii. Chcę pozbyć się tłuszczyku na brzuchu i wewnętrzna strona ud mi się powiększyła ;/. Dlatego od poniedziałku xzamierzam stosować dietę 1000 kalorii i do tego jakieś ćwiczonka, bo chyba dieta to za malo.
A wy? miałytście kontakt z tą dietą? pozdrawiam |
|
| Autor |
RE: Dieta 1000 kalorii |
Fenix Użytkownik
|
|
|
ja miałam i jeżlei zamierzasz cwiczyc to nie polecam jej.. zatsosuj najpier 1200 kcal. przy diecie 1000 kcal i ciwczeniach mozesz byc bardzo oslabiona i nie posiadac checi do zycia. |
|
| Autor |
aniuta Użytkownik
|
|
ja uważam, że 1000 kcal to za mało. powinnaś obliczyć sobie wydatek energetyczny dzienny (tzn. zapotrzebowanie na energię wg masy ciała, wieku itd) i od tego odjąc ok. 500 kcal
Były sobie zwei orzeszki i szły przez sztrasę i nagle ktoś jednemu przysolił... |
|
| Autor |
Jemma Użytkownik
|
|
Według mnie dieta 1000 kalorii to za mało. Rzeczywiście będziesz osłabiona. Może najpierw jedz tyle ile jesz i zastosuj Ćwiczenia na nogi i pośladki mi pomogły, a raczej do tej pory pomagają. W trzy dni schódłam około 2 kg!
Someone's watching over me... |
|
| Autor |
kelly Użytkownik
|
|
ja stosuję dietę 1000 kalori od tygodnia i jestem jak narazie zadowolona i polecam ją. Mam nadwagę po ciąży i muszę zrzucić parę kilo do mojej diety 1000kalorii dodaję lekkie ćwiczenia na brzuch i wcale nie jestem osłabiona (jak narazie) pozdrawiam i życzę sukcesów |
|
| Autor |
magdalenaa Użytkownik
|
|
A na czym ta dieta dokladnie polega (czyli co powinno sie jesc przy stosowaniu diety tego typu a co zupelnie wykluczyc?) bo sie zabardzo nie orietuje....pozdr |
|
| Autor |
claudusia93 Użytkownik
|
|
tzn. dieta 1000 kcal polega na tym abyś nie przekroczyła dawki 1000 kcal w ciągu dnia, przy czym proporcje powinny byc rozłożone tak :
-śniadanie - 250
- II śniadanie - 150
- obiad - 300
- podwieczorek - 100
- kolacja - 200 bądź:
- śniadanie - 300
- II śniadanie - 150
- obiad - 400
- kolacja - 150
[czy jakoś tam]
możesz jeść wszystko aby tego nie przekroczyć, ale najlepiej unikać słodyczy, tłuszczu zwierzęcego [roślinny jak najbardziej!!!], białego pieczywa, a jęść przede wszystkim warzywa, owoce [nie za dużo bo to fruktoza...], ciemny chleb [gdzieś wyczytałam że trzy kromki tylko], ryby [ na obiad lub kolacje, najlepiej dwa razy na tydzeń] no itp. itd.
Ale to są tylko moje przypuszczenia, dietetykiem nie jestem więc...
Życzę udanej walki z nadwagą i miłego schudnięcia =D 
Anima libera - ti senti candida - lassu nel cielo volerai =* =D |
|
| Autor |
MissSallyMoon Użytkownik
|
|
Jeżeli chodzi o osłabienie w czasie diety, to rzeczywiście po paru tygodniach może wystąpić. Polecam preparaty mineralne, witaminy itp. Mi pomogło + jeszcze zielona herbata zamiast kawy.
A na tej diecie udało mi się schudnąć ok. 10 kg w półtora miesiąca. Z tym, że praktycznie odrzuciłam wszelkie tłuszcze i słodycze. No i dużo jeździłam na rowerze 
Powodzenia  |
|
| Autor |
magdalenaa Użytkownik
|
|
|
A czy ta dieta pomoze mi w 100% zrzucic nadwage jesli dodam do niej wlasciwe cwiczenia? I w ile czasu powinnam zobaczyc rezultaty? |
|