Uroda, makijaż
Polecamy
Głodówka
Forum | Uroda | Dieta
Strona 2 z 3 < 1 2 3 >
Autor RE: Głodówka
perelka__Sweet
Użytkownik

Dodane dnia 07 08 2008
Wiele razy sie odchudzalam ale jeszcze nigdy nie robilam sobie glodowki. Ale widecze ze przynosi ona skutki smiley Wiec chcaialabym sprobowac moglabys mnie troche nakierowac . TZn powiedziec co i jak tak nie co dokladniej na ten temat?!

Bylabym wdzieczna smiley Chcialabym zrzucic jakies 8 kilo...smileysmiley
Pozdrawiam :*

:*:*:*
Wyślij Prywatną Wiadomość
Shelby
Użytkownik

Dodane dnia 07 08 2008
na początek poczytaj sobie dokładnie info z tej strony:
http://www.glodowka.pl/

tutaj znajdziesz pare cenny wskazówek jak sie przygotowac, jak wlasciwie ja przeprowadzic. A jak bedziesz miała jakies pytanie lub problem to pisz, jesli bede mogła, chetnie Ci cos doradzę smiley

"Klękam tylko przed Bogiem, a Jego tu nie widzę"
perelka__Sweet
Użytkownik

Dodane dnia 07 08 2008
Okey dzieki :* poczytam na pewno..!

perelka__Sweet
Użytkownik

Dodane dnia 07 08 2008
Przeczytalam juz informacje z podanej strony i bardzo ci dxiekuje za pomoc. Chcaialabym sie jeszcze poradzic ile dni powinna trwac moja pierwsza glodowka?! Pozdrawiam...

Shelby
Użytkownik

Dodane dnia 08 08 2008
jesli to pierwszy raz to mysle ze tak maksymalnie do 3-4 dni, oczywiscie musisz to poprzedzic przygotowaniem i wyjsciem odpowiednim. Dłuzszej nie ma sensu robic, bo mozesz nie wytrwac i sie zniechecisz. za jakis czas, jesli bedzie ci odpowiadała taka dieta mozesz spróbowac znowu np przez tydzien, ale to dopiero po jakims czasie smiley
zycze powodzenia bo opłaca sie
jak bedziesz jeszcze chciała cos wiedziec to piszsmiley

perelka__Sweet
Użytkownik

Dodane dnia 09 08 2008
a te przygotowanie ile powinno trwac? Mysle ze zrobie sobie glodowke 6 dniowa... dam rade bo na prawde bardzo mi na tym zalezy ...! Jak myslisz ile kilogramowa trace przez ten czas?aha i jesli dobrze wyczytalam z tej stronki to podczas przygotowania powinnam jesc surowe warzywa i owoce tak?Powoedz mi jeszcze ile razy dziennie w przygotowywaniu powinnam jesc? Dzikuje ci bardzo za wszystkie rady i info :*

Shelby
Użytkownik

Dodane dnia 09 08 2008
hmmm co do starty wagi to sprawa indywidualna. Max. do 1 kg dziennie ale moze byc tez mniej. Waga moze spasc tez dopiero po kilu dniach 2-3 wiec nie waz sie codziennie bo to bez sensu. Jesli chodzi o przygotowanie to: moim zdaniem powinno trwac tyle co sama głodówka, to przygotowanie juz takie własciwe, czyli jesli planujesz głodówke na 6 dni to tyle samo powinno trwac zarówno przygotowanie jak i wyjscie z glodówki w sumie 18 dni. ja zwykle dzieliłam przygotowanie na cykle kilkudniowe: pierwsze dni, zmiejszałam porcje, ograniczałam skład spozywanych potraw, nie zmieniajac go jednak zbyt radykalnie, kolejne dni to warzywa i owoce: surowe albo gotowane na parze, kielki
(znajdziesz w sklepach ze zdrową zywnoscia)jedzone w bardzo małych ilosciach, zwykle co 3-4 godziny, kolejne dni to juz tylko soki lub ewentualnie rzadkie przeciery z warzyw lub owoców, zielona herbata z miodem i oczywiscie woda niegazowana. W Twoim przypadku wg przyjetej przeze mnie zasady podzieliłabym te cykle na 2 dni, 2 dni- lekkie zmiany, 2 dni warzywa i owoce 2 dni soki. Oczywiscie mozesz to ustalic wg swojego uznania, jesli uznasz ze taki sposob Ci nie odpowiada. Po tym przygotowaniu 6 dni głodówki, tylko na wodzie niegazowanej. Ew jakas herbata na przemiane materii.

perelka__Sweet
Użytkownik

Dodane dnia 09 08 2008
aha... no okey dzieki za rade xD To zaczynam od jutra sie przygotowywac... Zobaczymy co z tego wyjdzie... Mam nadzieje ze efekty beda widoczne. 3maj za mnie kciuki smiley

loopka
Użytkownik

Dodane dnia 11 09 2008
polecam sklep z torebkami www.ajtner.pl
Autor RE: Odnośnie głodówki..
Irenka26
Użytkownik

Dodane dnia 15 09 2008
Dziewczyny nie róbcie sobie krzywdy! Głodówka powoduje zmiany w Waszych organizmach. Teraz jesteście młode inaczej reagujecie, a i owszem stracicie szybko parę kilogramów , ale jakim kosztem? Aby dbać o sylwetkę trzeba robić to długookresowo. Efekty tych głodówek wyjdą Wam za parę lat! Aby zadbać o linię proponuję dietę warzywno-owocową z ograniczeniem (a nie zlikwidowaniem) mięsa. Do tego jakiś sport ruchu (bieganie , intensywna jazda na rowerze,) albo dużoooo miłośći.....
Dodać do tego rozciąganie. Brzmi jak katusze, ale tu nie chodzi by ćwiczyć codziennie przez 2 tyg czy miesiąc. Ćwicząc 3 razy w tygodniu a co rano dbając o małą gimnastykę (15 minut!!!) i starając się ograniczać kaloryczne jedzenie nie dość ,że schudniecie to jeszcze nabierzecie kondycji, będziecie łatwiej rano wstawać , będziecie szczęśliwsze.
U mnie w Szkole też preferują taką formę dbania o linię. Wile cennych rad dała mi Pani Dyrektor Marzena Dalecka.
Zapraszam na stronę www.wizaz.wroc.pl

Piękno to dobrze czuć się we własnym ciele, więc dbaj o siebie! smiley
Shelby
Użytkownik

Dodane dnia 15 09 2008
czasami duuuzo miłosci nie wystarcza...

będę bronić tej diety do końca...pod warunkiem jej racjonalnego przeprowadzenia. A przeciwnicy widocznie nigdy nie mieli z nią do czynienia i stad taki radykalizm w niektórych opiniach.

co do wyeliminowania mięsa..czemu nie? od 6 lat jestem wegetarianką i, o ile jakies awersje doi głodówki potrafie zrozumiec, to do tej diety zupełnie Oo

Irenka26
Użytkownik

Dodane dnia 06 10 2008
Shelby

Nie pisze ,ze sama miłość pomoże. Odnośnie mięsa, myślę że ograniczenie jest lepsze od rezygnacji.
A odnośnie radykalizmu - to głodówka jest radykalną formą postępowania.
Kiedyś upuszczanie krwi było leczeniem, bo podobno przynosiło efekty.(czasem maskowało lub spowalniało chorobę ,ale powodowało długotrwałe negatywne skutki).

www.wizaz.wroc.pl --> Moja szkoła smiley

Piękno to dobrze czuć się we własnym ciele, więc dbaj o siebie! smiley
Jasminkka
Użytkownik

Dodane dnia 09 11 2008
witam smiley
chciałabym też pogłodować trochę smileysmiley
od jakiegoś już tygodnia przygotowuję się, ale muszę się przyznać, że 2 razy zdarzyło mi się mięso zjeść ;/ czy mi to nie przeszkodzi w dalszym przygotowaniu?
nie jem kolacji. I czy przez następny tydzień ten ostatni przed głodówką, czy mogę jeść na śniadanie jogurt naturalny? bo rano to nie za bardzo mam czas na gotowanie warzyw. Czy co mogę jeść w zamian tego jogurtu?
A i czy warzywa mogę jeść surowe też czy gotowane koniecznie muszą być? może głupie pytania ale nie znam się ;/ i szukam pomocy, żeby kurcze się nie wykończyć xD
kejtik
Użytkownik

Dodane dnia 10 11 2008
A po tej głodówce nie ma skutków ubocznych, ziemista cera, matowe wlosy? Pewnie plusem jest to żołądek się zmiejszasmiley?
Shelby
Użytkownik

Dodane dnia 10 11 2008
Kejtik: jesli potraktujesz głodówke jaka taka forme kuracji zdrowotnej to bedziesz mogła doswiadczyc jedynie pozytywne efekty. Zoładek sie kurczy troche, to na pewno, ale to przy dłuzszym stosowaniu, w głodówce 3 dniowej dla poczatkujacych znaczne skurczenie zoładka raczej nie ma miejsca.
Jasminkka:
1. w głodówce, a raczej przygotowaniach do niej nie ma koniecznosci wykluczenia miesa z jadłospisu.
2. warzywa moga byc surowe, zalezy jak lubisz, oczywiscie nie wszystkie sie da jesc bez przygotowania^^, ale jesli zrobisz sobie jakas sałatke z surowych warzyw to przeciez nic Ci sie nie stanie, nie?
Poczytaj sobie ogolne inf o sposobie przygotowywania sie do tej diety i jej przeprowadzaniu, dostosuj je do swoich potrzeb i na spokojnie je przeprowadz. Jesli to pierwszy raz nie rób dłuzszej niz 3 dni. To jest chyba optymalna długosc, która poczatkujacy moga przejsc bez wiekszych problemów. Za jakis czas spróbuj ponownie, wydłuzajac czas jej trwania.
powodzenia!
w razie problemów pisz, chetnie Ci pomoge, jesli bede w stanie smiley

Jasminkka
Użytkownik

Dodane dnia 11 11 2008
A mogę 5 dni za pierwszym razem?
A ile mniej więcej można schudnąc przez 3 dni? Wiem, że to zależy od organizmu ale z 5 kg dałoby radę?
smiley
Dzięki za pomoc smiley
Shelby
Użytkownik

Dodane dnia 12 11 2008
Jesli czujesz ze dasz rade to rób 5 dni, ale wczesniej co najmniej 5 dni przygotowania i 5 dni stopniowego wychodzenia z niej.
ile schudniesz? trudno powiedziec. Ogolnie przyjmuje sie ze mozna zrzucic do 1 kg dziennie. U mnie strata wagi byla widoczna po 3 dniach zwykle i nie zawsze był to kg dziennie.

Kristerr
Użytkownik

Dodane dnia 12 11 2008
Z tym że bezpieczne odchudzanie to tylko 1kg na tydzień! Pamiętaj o tym. W przeciwnym razie zbyt intensywne odchudzanie może się odbić na twoim zdrowiu!
bellz
Użytkownik

Dodane dnia 22 11 2008
Hey!Ja to bym potrzebowała zrzucic jakies 10kilo.Wtedy wróce do normalnej wagi(36-37)byłam szczupła ale od kiedy moja matka zaczęła chodzic do pracy to kupowałyśmy fast-food z dostawa do domu
Bradz chce schudnac bo zaden chlopak nie chce sie ze mna umowic
frenchvanilla
Użytkownik

Dodane dnia 23 11 2008
To, że żaden chłopak nie chce się z Tobą umówić, nie musi akurat zależeć od wagismiley
1473926 Wyślij Prywatną Wiadomość
Strona 2 z 3 < 1 2 3 >
Skocz do Forum:
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w shoutboksie.

karorina
DATA: 08 01 2009
hi smiley

Shelby
DATA: 04 01 2009
a podczas innych cwiczen na brzuch tez tak reagowałas/łes?

AllDayIDreamAboutYou
DATA: 02 01 2009
ktoś mi pomoże...?? gg 5870787 pisać!!!!

OluuuSiaa
DATA: 27 12 2008
hejj potrzebuje pomocy piszcie na 870226 pliss ..

patka0212
DATA: 15 12 2008
a gaciu łork łork łorkensajn

Informacja dla użytkowników
Forum służy tylko i wyłącznie do dyskusji użytkowników.
Redakcja NIE odpowiada na pytania na forum.
Polecamy
Menu główne
Portal
     Strona Główna
     Katalog Kobiecych Stron
     Forum
     Szukaj
     Reklama
     Polecane
     Współpraca
     Bannery
     Kontakt

Artykuły
     Dieta
     Fitness
     Galerie fryzur
     Kosmetyki
     Makijaż
     Masaż
     Paznokcie
     Pielęgnacja ciała
     Pielęgnacja twarzy
     Pielęgnacja włosów
     Psychologia
     Sekrety gwiazd
     Wydarzenia
     Wzorki na paznokcie
     - galerie użytkowników
     Zdrowie

Na forum
Ostatnie tematy:
     dla tworczych for...
     Wasze książki
     Dojrzewanie!!!
     golenie sie ;/
     Piękne pośladki

Najpopularniejsze:
     płaski brzuszek -... [228]
     Prostowanie włosów [57]
     Ćwiczymy ! Uzyska... [49]
     Głodówka [46]
     opinie [45]
Logowanie
Login

Hasło

Zapamiętaj mnie

Forum wdziek.info © 2006-2007
Wszystkie prawa zastrzeżone. Polityka prywatności.
Kopiowanie materiałów bez zgody administracji podlega karze.
Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi użytkowników oraz materiały przez nich przesłane.
Forum | Uroda | Dieta | Fitness | Galerie fryzur | Makijaż | Masaż | Paznokcie | Pielęgnacja | Ciało | Twarz | Włosy | Psychologia | Zdrowie