| Autor |
jak przytyć????Pomocy!!! |
1234paulinka Użytkownik
|
|
w ciągu 6 miesięcy schudłam 8 kg....stres,praca,szkoła itp.Ucierpiała na tym moja kondycja,stan skóry i włosów a co mnie bardzo martwi brak jędrności piersi i ogólnie skóry.
przy wzroście 170cm ważę 50 kg i staram się od paru miesięcy powrócic do starej wagi tj. 58 kg ale zadnym sposobem mi się nie udaje.... (( jeżeli zna ktoś jakiś szybki sposób na przybranie na wadze to piszcie!!!!!
i na poprawę kondycji oczywiście też!!!!!
chudzinka |
|
| Autor |
RE: jak przytyć????Pomocy!!! |
I-distrust-nobody Użytkownik
|
|
Ja tam bym sie cieszyla z takiej wagi. Ale narazie to sobie moge pomarzyc. Moim zdaniem to stosuj jakies kremy ujedrniajace, balsamy, moze naprzemienne natryski zimna i ciepla wode ale nie wiem czy to cos pomoze... |
|
| Autor |
I-distrust-nobody Użytkownik
|
|
Slyszalam ze aby przybrac na wadze nalezy jesc 5 urozmaiconych posilkow dziennie i cos jeszcze. Jak sobie przypomne to dam ci znac. Ale jedno co mnie szczerze dziwi to takie same rady ktore daja na zrzucenie wagi daja takze na przytycie |
|
| Autor |
Shelby Użytkownik
|
|
wszystko zalezy od składu jedzonych posiłkow i oczywiscie ich kalorycznosci. Zeby nie 'obrastac ' tłuszczem jedząc puste weglowodany, polecam produkty bogate w białko, diete wysokoproteinową, np taka jaka stosuja sportowcy. Dołóz do tego cwiczenia, nawet nie bardzo intesywne,a pewnie zauwazysz efekty. Lepszy przyrost tkanki miesniowej niz tłuszczowej.
Innych rad Ci uzdielic nie potrafie, bo od kiedy tylko interseuję sie dietetyką zawsze szukałam inf w drugą stronę^^ czyli takich które pomagaja w utracie wagi niz w jej przyroscie. Ciekawa musi byc jednak perspektywa: moge przytyc, wrecz musze przytyc, choc dla mnie zupełnie nie zrozmiała. Zle ci z taka waga?
"Klękam tylko przed Bogiem, a Jego tu nie widzę" |
|
| Autor |
1234paulinka Użytkownik
|
|
no właśnie...wszystko zależy od punktu widzenia....wolę byc grubsza niż chudsza.dziękuje za wszystkie rady.jak mówisz o diecie wysokoproteinowej to masz na myśli właczenie do mojej diety jakichś odżywek?pozdrawiam 
Paulinka |
|
| Autor |
arpk Użytkownik
|
|
miałam kiedyś chłopaka (jeszcze nie tak dawno który ćwiczył na siłowni i aby przytyć jadł odżywki.
może poszukaj po sklepach z odżywkami, tam sprzedawca na pewno Ci doradzi co kupić |
|
| Autor |
arpk Użytkownik
|
|
właśnie skontaktowałam się z byłym i on poleca odżywkę Mass XXL a tutaj link do tego produktu w sklepie gdzie to kupował:
http://www.rs22.pl/suplementy/47/MASS-XXL-Trec-Nutrition.html |
|
| Autor |
fallen_angel Użytkownik
|
|
przede wszystkim (przynajmniej wg mnie) musisz wyeliminować czynniki odpowiedzialne za twoje problemy: staraj się unikać stresu (pij melisę na noc czy inne zioła i herbaty), pij 2 litry wody dziennie, możesz nawet kupić jakieś suplementy diety w celu odżywienia organizmu. Jedz owoce i warzywa (standard) i przeróżne produkty mleczne (polecam jogurty i serki), unikaj potraw smażonych czy pieczonych, a już zwłaszcza tz. junk food'ów.
Co do poprawy kondycji - odpowiednio rozłożony plan ćwiczeń. Masz psa? Zacznij od spacerów, powoli przechodź przez marszobieg do biegu. Wyciągnij zakurzoną skakankę, zapisz się na jakieś zajęcia. Łącz przyjemne z pożytecznym 
bo łatwiej jest mi nienawidzić niż rozpaczać po jego stracie |
|
| Autor |
Irenka26 Użytkownik
|
|
Jedz dużo węglowodanów złożonych ; Polecam : ryż, dużo makaronu , sery. Do tego nie ćwicz intensywnie , nastaw się na rozciąganie i lekką gimnastykę pomoże Ci to jak będziesz w miarę szybko tyć, by mieć jędrne i nie obwisłe ciało.
Odszukaj w sobie pokłady spokoju -> po prostu nie stesuj się za bardzo.
Jedz ziarna np. pestki z dyni w większych ilościach.
www.wizaz.wroc.pl --> moja szkółka
Piękno to dobrze czuć się we własnym ciele, więc dbaj o siebie!  |
|