| Autor |
RE: bardzo sucha skora |
Dwa pryszcze i Ona Użytkownik
|
|
|
Jesli chodzi o nawilzenie zewnetrzne ,to polecam basam do ciala xeriall 5 % z mocznikiem virmy svr labolathory tej samej firmy krem do twarzy,dla bardziej wymagajacych roztwor z hyaulornic acid 6% firmy BC ale polecam rozpoczecie kuracjii z mniejszymi stezeniami,dodatkowo napina skore,wygladza zmarszczki ,obecnie prowadzi sie badania nad tym zwiazkiem przy oparzeniach slonecznych..dodatkowo warto wbogadzic organizm w wode,czyli pic ok 2,5 litra wody dziennie,oglnie tyle plynow spozywac..... |
|
| Autor |
kitty33 Użytkownik
|
|
|
Ja czytałam, że lanolina ma bardzo dobre właściwości nawilżające. Seria kosmetyków z Merino zawiera nowozelandzką lanolinę. Dobry jest balsam tej marki, oprócz tego jeszcze dzięki temu że zawiera kolagen i elastynę pomaga w ujędrnieniu skóry i w walce z cellulitem. |
|
| Autor |
karmelka Użytkownik
|
|
zaczęłam stosować miodek odżywczy do buzi Sanoflore i jestem bardzo zadowolona, bo skóra już mi się nie łuszczy z przesuszenia, jak to miało miejsce wcześniej, a do tego jest odżywiona i mam ładne kolorki |
|
| Autor |
Dr Bardadyn Użytkownik
|
|
|
Polecam kosmetyki Dr Bardadyn - doskonale nawilżają i nie uczulają, bo nie zawierają konserwantów i parabenów. W serii znajdują się zarówno kosmetyki przeciwzmarszczkowe, jak i antycellulitowe i wyszczuplające. |
|
| Autor |
karmelka Użytkownik
|
|
Koleżanki! podtrzymuje opinię o miodzie odżywczym, ale mam coś jeszcze na całe ciałko jeśli lubicie intensywne zapachy, w tym wypadku jak łąki pełnej wonnych ziół to polecam z ręką na sercu olejek sanoflore. teoretycznie ma działać na celullit - u mnie minimalnie. ale za to jako nawilżacz ciałka po kąpieli działa świetnie a zapach uzależnia  |
|
| Autor |
ena_koritsaki Użytkownik
|
|
|
O, ja też używam kosmetyków z serii Sanoflore i dla osób ze skórą suchą zdecydowanie polecam miód odżywczy do ciała. Przesłodko pachnie i pięknie pielęgnuje skórę. Niestety nie wchłania się tak szybko jak balsamy, bo ze swojej natury (miodowej) ma cięższą konsystencję, ale warto. |
|
| Autor |
MagiQ Użytkownik
|
|
Zgadzam się z koleżanką powyżej Też używam ich miodowego kremu odżywczego do ciała i potwierdzam - zapach urzekający a skóra jest po nim gładka i super odżywiona Mi jego kremowa konsystencja akurat bardzo odpowiada, szczególnie zimą, gdy zwykłe balsamy często nie dają sobie rady z bardzo suchą skórą. Wystarczy wziąć niewielką ilość i dokładnie rozprowadzić po ciele, by się swobodnie wchłonął Jego dużym plusem jest wydajność - polecam! Ktoś jeszcze próbował może tego specyfiku? |
|
| Autor |
Nikidka Użytkownik
|
|
Obydwiema rękami też mogę się podpisać pod komentarzami na temat Miodowego kremu odżywczego. Dodam jedynie, że zapach ma na tyle urzekający, że zwrócił na niego uwagę mój mąż teraz kremu polecam, jako afrodyzjaku  |
|
| Autor |
malwina82 Użytkownik
|
|
|
W ogóle kosmetyki z dodatkiem miodu są dobre - oczywiście jeśli w ich składzie znajdują się składniki naturalne. |
|
| Autor |
revelka Użytkownik
|
|
ja ostatnio używam tylko kosmetyków MK i Tołpy. Mają świetne linie nawilżające, przywracające równowagę skórze, np:
|
|
| Autor |
kinia23 Użytkownik
|
|
polecam Cetaphil MD do nabycia w aptekach ,jest rewelacyjny ,kiedy go używasz na niego można stosować już wszelkie inne kosmetyki i traktować jako baza ,jedyne co się sprawdziło i zadziałało w moim przypadku |
|
| Autor |
AccademiaTeN Użytkownik
|
|
Pamiętajmy, że żaden krem nie będzie dobrze działał jeśli systematycznie nie będziemy peelingować ciała. Złuszczmy martwy, wysuszony naskórek i pozwólmy kremom dotrzeć głębiej i mocniej zadziałać.
Polecam wykonać sobie raz na jakiś czas peeling ciała nie w domu, tylko u kosmetyczki. Zrobi to na pewno bardzo dokładnie, a dodatkowo wymasuje nasze ciałko i odżywi skórę odpowiednimi preparatami.
Zachęcam wypróbować zabieg Revitalizing lub Remineralizing Body w Accademi Ten, gdzie do peelingu wykorzystuje się specjalistyczne szczotki i sól morską połączoną z kompozycją olejków eterycznych i odżywczych. Natomiast zastosowanie Białego Błota spowoduje przywrócenie skórze równowagi, pozostawiając ją delikatną i wygładzoną
Accademia TeN Milano
Wilcza 5
Warszawa
www.accademiaten.pl |
|
| Autor |
LiliaLa Użytkownik
|
|
szkoda by mi bylo kasy na piling w salonie.... bo moge go zrobic w domu, a te kase wydac na zakup kosmetykow albo dentyste :-)
ja obecnie stosuje balsam z hypoarelgicznej flosleka i lirene taki czerwony. ten lirene jest za tlusty jak dla mnie |
|
| Autor |
LiliaLa Użytkownik
|
|
|
Dwa pryszcze i Ona napisał/a:
Jesli chodzi o nawilzenie zewnetrzne ,to polecam basam do ciala xeriall 5 % z mocznikiem virmy svr labolathory tej samej firmy krem do twarzy,dla bardziej wymagajacych roztwor z hyaulornic acid 6% firmy BC ale polecam rozpoczecie kuracjii z mniejszymi stezeniami,dodatkowo napina skore,wygladza zmarszczki ,obecnie prowadzi sie badania nad tym zwiazkiem przy oparzeniach slonecznych..dodatkowo warto wbogadzic organizm w wode,czyli pic ok 2,5 litra wody dziennie,oglnie tyle plynow spozywac.....
ile ten balsam svr z mocznikiem kosztuje??
mocznik jest rewelacyjny w nawilzaniu |
|
| Autor |
Gabi27P Użytkownik
|
|
Najlepsze kosmetyki do skóry suchej to kosmetyki z masłem karite i z naturalnymi olejami. Sucha skóra nie ma szans. warto wymienić wszystkie kosmetyki od mydła, płynu do kąpieli po balsam lub krem do ciała - rezultat - pięknie nawilżona skóra.
Artykuł na ten temat jest tutaj http://i-naturalnie.blogspot.com/2012/01/sucha-skora-zacznij-od-myda-kea-karite.html |
|
| Autor |
kolorki224 Użytkownik
|
|
Na suchą skórę najlepsza jest emulsja cetaphil... Świetnie nawilża i chroni skórę. Gorąco ją polecam |
|
| Autor |
kolorki224 Użytkownik
|
|
Na suchą skórę najlepsza jest emulsja cetaphil, świetnie nawilża i chroni skórę. Polecam  |
|
| Autor |
sylwiaori Użytkownik
|
|
|
Bardzo intensywnie nawilżające są kremy serii Aqua-Rhythm z firmy Oriflame, kremy te przeznaczone są właśnie dla osób z bardzo suchą skórą. Są naprawdę rewelacyjne, używałam ich wiec wiem co piszę. Najlepiej jest stosować krem na dzień i na noc jednocześnie, wówczas bardzo szybko widać efekt. Polecam |
|