| Autor |
Do prostowania włosow ? |
BeMyGuest Użytkownik
|
|
Hej . 
Mam pytanie jakich używacie kosmetykow do prostowania wlosow aby efekt prostych wlosow sie duzej utrzymal ? I rowniez jakich zeby wlosy sie nie niszczyly?
Dziekuje za odpowiedzi 
... nagle w to co wierzyłaś, może pewnego dnia zgasnąć ... |
|
| Autor |
RE: Do prostowania włosow ? |
Jabol Użytkownik
|
|
spróbuj Hot Liss krem wygładzający piszą, że włosy dużo łatwiej się prostują, a dzięki technologii Termo-Ochrona masz zapewnioną ochronę Swoich włosków sama nie próbowałam, ale mam taki zamiar mam fioletowy sunsilk, ale mnie nie zadowala |
|
| Autor |
fryta2385 Użytkownik
|
|
|
ja używam z avon-u preparatu do termo stylizacji z serii Advance Technique |
|
| Autor |
Jabol Użytkownik
|
|
już kupiłam Hot Lissa... jak na moje wiecznie pofalowane(w tym KAŻDY w inną stronę) włosy, przy czym mam je wycieniowane tak, że mam dwa piętra włosów i ta górna warstwa wiecznie się wywija i nigdy nie mogłam do ładu doprowadzić, włosy nawet po spaniu są proste! włosy łatwo się prostują, krem nie obciąża włosów, nie przetłuszczają i nie są "przyklapnięte" tak jak po sunsilku. nie wiem co z ochroną, bo zaczęłam dopiero używać kupiłam za dokładnie 14.49 w Rossmanie
polecam z czystym sumieniem!
|
|
| Autor |
pysiaaa94 Użytkownik
|
|
Ja używam fluidu prostującego z Joanny Moje wlosy sa wyprostowane i podobaja mi sie wprawdzie nie ma takiego efektu jakbym miala wyprostowac je prostownica ale na szczescie nie mam juz tych bardzo dziwnych FAAL ;/ xD   |
|
| Autor |
pysiaaa94 Użytkownik
|
|
a żeby sie nie niszczyly spróbuj jedwab do wlosow  |
|
| Autor |
Jabol Użytkownik
|
|
po jedwabiu podobno się włosy bardzo przetłuszczają, słyszałam... to prawda?;> 
|
|
| Autor |
bibulka Użytkownik
|
|
niekoniecznie, to kwestia umiaru w stosowaniu 
ja jedwab stosuję od dwóch lat (z przerwami) i włoski mam świeże  |
|
| Autor |
Jabol Użytkownik
|
|
no czyli ja sobie nie żałowałam, bo po jednym dniu już musiałam myć włosy
|
|
| Autor |
perelka__Sweet Użytkownik
|
|
NIe mam az tak strasznie kreconych wlosow ale nie sa rowniez calkiem proste. Dlatego chcialabym zastosowac jakis preparat lub szampon prostujacych wlosy. Tylko zeby nie byl za drogi i nie niszczyl wlosow . Z gory dziekuje za wszytskie info 
:*:*:* |
|
| Autor |
Greenland Użytkownik
|
|
Ja czytałam, że dobry jest ten balsam do prostowania firmy Kallos, często go widuję na Allegro za 7, czy 8zł - taki w złotej butelce. Kosmetyki tej marki mają dużo zwolenniczek, może i ja w końcu coś z tej firmy wypróbuję 
www.mojsalon.pl ciekawy blog o zakładaniu salonu kosmetycznego |
|
| Autor |
kejtik Użytkownik
|
|
ja zgadzam się z powyższymi koleżankami, że jedwab jest świetny, ja używam bio silk  |
|
| Autor |
Greenland Użytkownik
|
|
Też używam Bio Silk i jestem zadowolona - jest bardzo wydajny, fajnie nawilża i wygładza, no i ładnie pachnie.
www.mojsalon.pl ciekawy blog o zakładaniu salonu kosmetycznego |
|
| Autor |
kejtik Użytkownik
|
|
Jak prostowanie to tylko prostownica plus jedwab bio silk, jakoś kosmetyki prostujące nigdy się u mnie nie sprawdziły, może są dobre dla mniej falujących włosów?  |
|
| Autor |
RE: proste włoski |
gtuszi Użytkownik
|
|
|
ja byłam u fryzjerki i uzyła mi do prostowania włosów płyn do spryskiwania wlosów o nazwie MATRIX,to jest taka bytelka o pojemności około 150ml.nie mozna tego kupic w zwyklym sklepie ale mozna to zamówić,przynajmniej u mojej fryzjerki,kostuje 45zł,myślę ze warto bo jest wydajny i jest godny polecenia |
|
| Autor |
Mrs_Zelmerlow Użytkownik
|
|
Ja używałam Sunsilk'a i Nivea Straight & Easy, ale nie jestem z nich zadowolona.. Po ich zastosowaniu włosy nadal mi się kręcą, może trochę mniej, ale jak dla mnie to za mało.
"Now looking back i wish i could rewind.." |
|
| Autor |
matrioszka Użytkownik
|
|
kejtik napisał/a:
Jak prostowanie to tylko prostownica plus jedwab bio silk, jakoś kosmetyki prostujące nigdy się u mnie nie sprawdziły, może są dobre dla mniej falujących włosów? 
Zgadzam się. Masz falujace włosy to nie rozprostujesz ich dobrze byle kosmetykiem. Najlepiej zainwestować w prostownicę. Najlepsza, jakiej do tej pory używałam: Philips HP 4667 |
|
| Autor |
LunaaxD Użytkownik
|
|
|
Witam ;] Prostuje włosy codziennie i uzywam przy tym płynu wygładzającego Schwarzkopf Osis+ , którego kupiłam w salonie fryzjerskich. Włosy sa po nim miękkie i zdrowiej wyglądają, jednak za taką cene (65zł) uważam że efekt powinien byc znacznie lepszy. Podobny efekt daje jedwab do wosów np. Biosilk, w rossmanie, który wystraczy na długo,a przy tym mniej osztuje. Pozdrawiam xD |
|
| Autor |
Shezze Użytkownik
|
|
ale ale...zauwazylam ze niektore mylicie prostowanie z wygladzaniem a to nie jest to samo |
|
| Autor |
ewelaska Użytkownik
|
|
Ja do prostowania włosów uzywam tylko grubej szczotki i suszarki oczywiście włosy się tak bardzo nie niszczą a są proste prostownice już dawno odstawiłam w kąt a w zasadzie takich specjalnych preparatów nie używam, ponieważ nigdy jakoś nie wierzyłam w ich skuteczność 
szukam wyzwań w życiu |
|