Nie jesteś zalogowany! Załóż konto | Zaloguj się
Linki sponsorowane
Nienawidze swojej rodziny!!!
Forum | Kobieta | Psychologia
Strona 1 z 2 1 2 >
Autor Nienawidze swojej rodziny!!!
magdalenaa
Użytkownik

Dodane dnia 10 05 2008
Juz czasami nie wiem co robic. Rodzenstwo czesto wysmiewa mnie, wyklina na mnie(czesto przy kolezankach i znajomych) a czasami bije. Rodzice mowia ze to nic takiego i zeby sie tym nie przejmowac ale oni wcale nie sa lepsi. Zawsze zwalaja na mnie cala wine. Czesto mowia ze wstydza sie mojego wygladu (najczesciej tata) i mowia ze powinnam schudnac bo jestem gruba. Z mama czasami jest fajnie. Ale to tylko czasami. Oczekuja ode mnie duzej pomocu (najczesciej zebym robila wszystko za nich) a moim braciom nie kaza robic niczego. Czasami nie moge zniesc ich awantur o byle co i wtedy zamykam sie w pokoju zgaszam swiatlo i siedze przestraszona pod koldra. Najbardziej boje sie taty bo kiedy sie denerwuje to strasznie na mnie krzyczy i klnie a czasami szturcha, popycha i bije. Juz nie moge tego zniesc. kilka razy cielam sie (zazwyczaj nozyczkami bo to mniej boli) a nawet myslalam zeby uciec z domu. Nie umiem sobie z tym radzic.....smiley
Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: Nienawidze swojej rodziny!!!
Angelika16
Użytkownik

Dodane dnia 15 07 2008
Magda nie można się ciać to jest chore !! może musisz pogadać z rodzicami co czujesz kiedy oni Cie tak traktują i jak się zle z tym czujesz .. ale ty sobie nie możesz robićkrzywdy !!
Shezze
Użytkownik

Dodane dnia 16 07 2008
Magda to okropne jak twoja rodzina cie traktuje. Szczerze mowiac to mam tak samo, ale nie powinnas sie krzywdzic. Moze porozmawiaj z osoba dorosla ktorej ufasz o swoich problemach. Z w;lasnych doswiadczen wiem ze nie warto ich dusic w sobie. Powiedz o tym komus jak najszybciej a szczegolnie o twoim problemie dotyczacym ciecia sie. Wierz mi, to nie jest rozwiazanie!!! A swoja droga to dlaczego nikt nie reaguje na tego typu posty....
Shelby
Użytkownik

Dodane dnia 25 07 2008
olac wszystkich i wszystko doooookoła.
Sama nic nie zmienisz, oni takze sami sie nie zmienia, a Ty nadal bedziesz zyła w poczuciu winy...
to jedyny skuteczny sposób, aby pomoc sobie samodzielnie. Innego nie ma. Dotarło to do mnei dopiero po kilku latach tego ciagłego zadreczania sie i przezywania tego co dzieje sie wokół mnie. Nie ma sensu,szkoda zycia^^
Traktujmy innych w taki sam sposób jak oni traktuja nas. Moze to okrutne ale taka jest rzeczywistosc

Shezze
Użytkownik

Dodane dnia 25 12 2008
nie od dzis wiadomo ze rodziny sie sobie nie wybiera
Autor RE: rodzina
gtuszi
Użytkownik

Dodane dnia 10 01 2009
tez bym była zla na nich,pewnie to oni mają problemy ze sobą,najwazniejsze zebys miała z kim porozmawiac,moze ktoś z zewnatrz powinien z nimi pogadac?
Shezze
Użytkownik

Dodane dnia 11 01 2009
oj na wlasnym przykladzie wiem ze to nie jest dobry pomoc wtracac do rodziny kogos trzeciego. najlepsza jest totalna olewka, dbanie o siebie i swoje potrzeby i nieprzejmowanie sie rodzina bo w koncu nie bedzie sie miaszkac ze starymi cale zycie no niesmiley
Shelby
Użytkownik

Dodane dnia 12 01 2009
noooo...ja od paru miesiecy mieszkam poza domem i widze ze odzyłam. Wracam do domu co jakis czas na weekendy i o ile jeszcze w pt i sobote jest spokojnie, w niedziele zaczynaja sie kłótnie^^ takze uwierdzam sie w przekonaniu, ze nic na tym swiecie zmienic sie nie moze.
Najlepiej odpuscic i zajac sie soba...i czekac az sie pojdzie na studia

Diana23
Użytkownik

Dodane dnia 15 01 2009
Magdaleno ja cię doskonale rozumiem pododnie przechodziłam takie rzeczy jak mieszkałam ze swoja rodziną tylko ze u mnie to ojciec był tym złym!!!!!!!!!!to on nas bił kopał. Matke tez tak traktował. Balismy sie go.Czesto to do mnie wraca pamietam to wszystko choc w tedy miałam z 4-5lat ale pamiętam to tak jakby to było w czoraj..Czasem jak wypił to był miły a na drugi dzien to nas wyzywał bił ciągał za włosy i na nic nie pozwalał.Nawet jak pisze o tym to łzy cisną mi sie do oczu.Nie wiem co Tobie doradzic bo ja nic w tedy nie mogłam zrobic tylko patrzyłam na to wszystko.teraz mam juz męża i coreczke i jestem szczesliwa choc przez te trudne dziecinstwo myslę ze za mądra to nie jestem.ale jest mi lżej ze napisałam o tymsmiley trzymaj sie i pozdrawiam.

8468980 Wyślij Prywatną Wiadomość
Shezze
Użytkownik

Dodane dnia 01 02 2009
ja z moja rodzina wogole nie czuje jakiejkolwiek wiezi. sa dla mnie obcymi ludzmi. kiedy sie mijamy na ulicy to nawet do siebie "czesc" nie powiemy. dla mnie rowniedobrze mogliby nie istniec. i w dodatku nie czylabym zadnej winy ani zalu czy cos gdybym cos im w koncu zrobila. przeciez przez nich juz nie raz mialam polamane rece czy siniaki na calym ciele, wiec sry jesli tylko nadazy sie okazja to chetnie i bez zadnych oporow im sie za to odwdziecze
Diana23
Użytkownik

Dodane dnia 05 02 2009
Ja rownież nie czuje żadnej więzi ze swoja rodzina!! nie kocham ich i sa dla mnie obojętni. dużo przez nich wycierpialam naoglądałam się strasznych rzeczy i mam ich w d... nie mieszkam ze swoimi rodzicami juz z prawie 4lata i dopiero teraz jestem szczesliwa!!!!!!!!! nie boje sie niczego bo wiem ze mam kogoś kto mnie kocha! Trzymajcie sie dziewczyny!!!!
Shezze
Użytkownik

Dodane dnia 05 02 2009
tylko pozazdroscic ja mam 15lat wiec jeszcze musze pocierpiec
Diana23
Użytkownik

Dodane dnia 06 02 2009
Doskonale Ciebie rozumiem ja tez zawsze czekalam az wyjde z domu bo już nie moglam zcierpiec tego ze moj ojciec sie czepia wszystkiego bije, wyzywa i nie pozwalal chodzic na dyskoteki na nic!!!!!!!!!! czulam sie jak w wiezieniu. I stalo sie tak ze przez przypadek ucieklam z domu-nie planowalam.Dlatego wiem co przezywasz i z checia bym tobie pomogla jakbym wiedziala jak......
Diana23
Użytkownik

Dodane dnia 06 02 2009
Doskonale Ciebie rozumiem ja tez zawsze czekalam az wyjde z domu bo już nie moglam zcierpiec tego ze moj ojciec sie czepia wszystkiego bije, wyzywa i nie pozwalal chodzic na dyskoteki na nic!!!!!!!!!! czulam sie jak w wiezieniu. I stalo sie tak ze przez przypadek ucieklam z domu-nie planowalam.Dlatego wiem co przezywasz i z checia bym tobie pomogla jakbym wiedziala jak......
aniuta
Użytkownik

Dodane dnia 09 02 2009
magdalenaa, a nie możesz pogadać z rodziną? ja na Twoim miejscu bym to zrobiła jak najszybciej. tak, żeby wszyscy byli w domu, wcześniej przemyśl jakbyś chciała, żeby ta rozmowa przebiegła i jaki chcesz osiągnąc skutek. zastanów się, co mogą powiedzieć rodzice i wymyśl kontratak smiley musisz się nauczyć być bardziej asertywną, bo krzykiem nic nie zdziałasz a nie możesz być ciągle wykorzystywana skoro inni się lenią.

wyprowadzenie jest jakims wyjściem z sytuacji, ale nie najlepszym.. fakt, nie będziesz Ich miała codziennie, ale jak nie nauczysz się asertywności, to i we własnym domu rodzice Ci będą potrafili dopiec, narzucać swoje zdanie i wtrącać się nawet w urządzanie. podstawa to rozmowa. a jak to nie poskutkuje, to może powinnaś komuś o tym powiedzieć.

Były sobie zwei orzeszki i szły przez sztrasę i nagle ktoś jednemu przysolił...
Shezze
Użytkownik

Dodane dnia 09 02 2009
zadne rozmowy w takich sytuacjach nie skutkuja. bedzie tylko gorzej. kiedy ja powiedziaam tacie ze nie chce byc tak sraktowana to w dpowiedzi tylko mi sie dostalo bo ja nie mam nic do gadania
Mrs_Zelmerlow
Użytkownik

Dodane dnia 19 02 2009
Ja mam trochę inny problem z moją rodziną, ale nie chce mi się o tym gadać. Może kiedy indziej, a tobie proponuje tak jak pozostali- nie przejmować się. Przeważnie jest tak, że rodzice i tak zrobią po swojemu, a to, że my im coś powiemy mają gdzieś.

"Now looking back i wish i could rewind.."
11927179 http://foreveryours.blog.onet.pl Wyślij Prywatną Wiadomość
bellz
Użytkownik

Dodane dnia 02 08 2009
Ja na szczęście tak nie mam..No czasami rodzice sie na mnie wkurzą ale mnie nie biją.Magdalenko:Jesli dają tobie wszystkie obowiązki a nie dzielą ich między ciebie a twoich braci to porozmawiaj z np:Babcią.Ona na pewno będzie miała wpływ na twoich rodziców..Jeśli nie to zapytaj jej czy możesz u niej pomieszkać kilka dni.
Najlepiej porozmawaiaj z rodzicam że źle sie czujesz jak oni cie tak traktują.
Zrobci razem liste obowiązkow.Np:Ty;wynosisz smieci,Brat#1:Zmywa po obiedzie,Brat#2:Sprząta łazienke

Itd.

Każdy może być każdym.Wystarczy tylko odrobina fanazji i kreatywności
ewelynka
Użytkownik

Dodane dnia 14 08 2009
Kochana, a może Ty powiedz w końcu, że nie jesteś służącą we własnym domu tylko dzieckiem takim samym jak i Twoi bracia, powiedz też, że abyś kiedyś mogła godnie wychować swoje dzieci musisz dostać dobry przykład, a póki co to nie masz się czym pochwalić trzymam za Ciebie kciuki i życzę wytrwałości

być kobietą...
Oliviaa
Użytkownik

Dodane dnia 12 04 2010
Wiecie co? Mi się wydaję, że w takiej sytuacji pogadanie z rodziną nic nie da. W taich przypadkach rodzice najczęściej mówią , że dziecko przesadza itp. . Tzn. ignorują problem. Myśle, że tutaj potrzebujesz pomocy kogoś z zewnątrz. Radzę Ci pójdź do psychologa.
[Nie czytałam postów, więc od razu sorry jeżeli ktoś radził podobnie..]
Strona 1 z 2 1 2 >
Skocz do Forum:
Informacja dla użytkowników
Forum służy tylko i wyłącznie do dyskusji użytkowników.
Redakcja NIE odpowiada na pytania na forum.
Linki sponsorowane