Jestem z chłopakiem od dłuższeo czasu no i mammy zamiar się kochać. Ale ja trochę sie boję. A jeszcze mam problem z wydzielina sluzowa ktora jak podaskakuje adrenalina zwieksza sie. wstydze sie tego a moze to normalne jest?
Zwiększona ilość wydzieliny (śluzu) jest normalna, a nawet wskazana. To wlaśnie dzięki niej penetracja jest delikatniejsza. (zabrzmi to dziwnie ale : potrzebny jest poślizg, żeby nie bylo tarcia).
A co do pierwszego razu...jeżeli jeszcze masz jakieś obawy to może lepiej byloby sie wstrzymać jeszcze trochę.
Najlepszy moment na pierwszy raz to czas w którym będziesz wiedziala, że chcesz się z Nim kochać bardziej niż się tego boisz. To będzie suma pewności Waszych uczuć do siebie i braku krępowania, wstudu przed sobą (szczególnie Twojego przed nim). Taką strategię ja przyjęlam i będąc już po jestem bardzo zadowolona.
I jeszcze jedno jest ważne...nie popieram czekania na seks do ślubu ... ale nie należy się z tym spieszyć.(No i na pewno nie na dyskotece w wc =byle bylo z glowy ) Po prostu trzeba być pewnym, że tego się chce...
W razie czego pisz = odpowiem
i powodzenia
Dzieki. ON powiedział, że jesli nie chce, boję się to poczeka aż będę gotowa. Ale uważa on, że przed pierwszym razem należy poczuc przedsmak tego co się stanie. Chce mi włożyc tam palec. Nie wiem czy warto.
Przedsmak...rozumiem mialoby to być zachętą dla Ciebie. Przyznam, że palec jest o wiele drobniejszy i nie jestem pewna czy parter manipulując nim zdziala cos przyjemnego. Przde wszystkim musisz być pewna , że naprawdę potrzebujesz w danej chwili takiego rodzaju pieszczoty...Jeżeli się zdecydujesz postaraj się pamiętać (w ferworze igraszek) żeby palec by czysty=umyty. Wiem, że brzmi to troszkę obrażliwie, ale to naprawdę ważne...na rękach znajduje się o wiele więcej bakterii niż na choćby penisie (wbrew powszechnej opini). Skutki mogą być bardzo uciążliwe.(np.grzybica). Zwróć też uwagę na dlugość (żeby nie podrapać) i czystość paznokci (pod nimi jest siedlisko różnych brudków).
A tak przy okazji...Czy to nie On jest glównym inspiratorem dzialań związanych z erotyką w waszym związku. Z tego co piszesz wnioskuję (może nieslusznie), że nie do końca jesteś przekonana do przekroczenia kolejnej granicy intymności. A musisz być tego pewna.
Powodzenia i pozdrawiam.
Sadze ze facet nie powinien nakłaniać nas do sexu, zwłaszcza kiedy chodzi o ten pierwszy raz. Ja zrobiłam to pod wpływem emocji. wtedy kiedy ja chiałam, kiedy nabrałam ochoty zaczełam "dobierać się" do mojego faceta
Nie załuje, gdyz było ta w pełni swiadomie moja decyzja, moja chwila, chwila kiedy JA chciałam tego...