| Autor |
Arafatka |
Andzioreq Użytkownik
|
|
Mijając ludzi na ulicy, zauważam, że strasznie modne stały się chustki tzw. arafatki. Co o tym myślicie? Podoba się wam ten styl?
Ja sama wczoraj sobie taką kupiłam, a co! |
|
| Autor |
RE: Arafatka |
Piekna Użytkownik
|
|
Ostatnio są bardzo modne, w prawie każdym sklepie można je kupić (odzieżowym oczywiście). Sama też mam jedną, taką w karatkę czarno-białą.
Chcę być piękna |
|
| Autor |
Sowa Użytkownik
|
|
Osobiście to bardzo podoba mi się taki styl, jednak w żadnym ze szczecińskich sklepów arafatki nie widziałam.
|
|
| Autor |
Andzioreq Użytkownik
|
|
|
Jeśli nie widziałaś tego w żadnym sklepie ( co dziwne, Szczecin to duże miasto - uwielbiam je) to zawsze zostają sklepy internetowe. |
|
| Autor |
Sowa Użytkownik
|
|
A wiesz może ile kosztuje arafatka ??
|
|
| Autor |
Andzioreq Użytkownik
|
|
do 30 zł powinnaś się zmieścić na pewno |
|
| Autor |
Piekna Użytkownik
|
|
Najtańsza arafatka jaką widziałam kosztowała 19zł, najdroższa koło 50. W cenie 30zł możesz kupić arafatke bardzo dobrej jakości
Ale dziwi mnie to że w Szczecinie nie mogłaś znaleźć... może słabo szukasz, a może już wszystkie wykupione?
Chcę być piękna |
|
| Autor |
Sowa Użytkownik
|
|
Chyba to pierwsze- słabo szukam.
Musze kiedyś naprawdę zrobic przechadzkę po sklepach bo przecież MUSZĄ byc. 
|
|
| Autor |
I-distrust-nobody Użytkownik
|
|
Ja tez zauwazylam ze arafatki sa modne. Chociaz na dzisiejesze upaly nie radze zakladac bo sie mozna w nich ugotowac I mam takie pytanie...otoz....do czego zakladacie arafatke?? Pasuje do wszystkiego czy raczej trzeba uwazac z czym sie ja laczy??? |
|
| Autor |
Shelby Użytkownik
|
|
zalezy jak się ubierasz^^ najwazniejsze zeby pasowała kolorystycznie do reszty stroju bo nie ma nic gorszego nic rażący kontrast. Arafatki sa bardzo charakterystyczne i lepiej z nimi za bardzo nie eksperymentowac, przyjamniej ja to tak widzę Sama mam dwie: jedna czarno- biało i drugą niebiesko- czarną. Kupiłam je tylko dlatego ze mi sie podobały, broń boze nic nie symbolizują^^ hehe
Poniewaz ubieram się "na sportowo", wiec nie muszę za bardzo uważać czy bedzie mi do czego pasowała czy nie. Spotkałam się z osobami które zakładały ja do , ze tak to nazwę, bardziej eleganckich strojów,a le mi osobiscie nie bardzo sie to podoba.
"Klękam tylko przed Bogiem, a Jego tu nie widzę" |
|
| Autor |
w_niebo_wpatrzona Użytkownik
|
|
No to ja się wypowiem teraz
Arafatki rzeczywiście stały się modne. Wg mnie są bardzo fajne. Ale... Sądzę, że to niedobrze, że stały się już tylko modą, nie mają za sobą żadnego przesłania. Strasznie nie lubię, jak z tak "wymownych" części garderoby robi się komercha. Szkoda, wielka szkoda, szczególnie jak widzę paradujące w arafatkach puste lale (no bo tak modnie), które pewnie nawet nie wiedzą gdzie jest Bliski Wschód... |
|
| Autor |
Shelby Użytkownik
|
|
zgadzam sie z Tobą. Wiekszosc nawet nie rozumie pochodzenia nazwy tej czesci garderoby ale niestety nie jestesmy w stanie na to nic poradzic. Ja akurat doskonale orientuje sie w problematyce palestynsko-izraeleskiej i wiem co symbolizuje arafatka. ale od raze tłumacze ze sie z tym nie utozsamiam. Traktuje je tylko jako dodatek a podobaja mi sie z powodu ich , ze tak powiem, 'fasonu', a nie dlatego ze duzo osób je nosi, bo tego typu zachowania: ulegania modzie, wpisywania sie w popularny trend, bez zrozumienia jego istoty jest dla mnie smieszne.
"Klękam tylko przed Bogiem, a Jego tu nie widzę" |
|
| Autor |
bemyway Użytkownik
|
|
Według mnie fajna sprawa te arafatki, sama zamierzam sobie taką kupić.
stroje ślubne Gliwice , nasze miasta |
|
| Autor |
Irenka26 Użytkownik
|
|
Czasem to ciekawy dodatek. Zależy też jak są wykonane.
www.wizaz.wroc.pl -> Szkoła Marzeny Daleckiej, Moja szkółka 
Piękno to dobrze czuć się we własnym ciele, więc dbaj o siebie!  |
|