| Autor |
Kawa czy herbata? |
aneta_malerczyk Użytkownik
|
|
|
Co jest zdrowsze dla organizmu - kawa czy herbata? niby herbata, ale czy ona z dużą ilością cukru także jest zdrowa? |
|
| Autor |
RE: Kawa czy herbata? |
Anedia Użytkownik
|
|
To zależy chyba jaka herbata - czerwona i zielona są bezpieczne i wręcz wskazane, a czarna pobudza i słyszałam że ma działanie podobne do kawy. Kawa to wadomo kofeina i te sprawy. Ja ogólnie jestem uzależniona od kawy, czasem sie przełamie do tej zielonej herbaty ale jest ciężko |
|
| Autor |
Olkaszwedka Użytkownik
|
|
ja tez jestem uzalezniona od kawy 
ale ostatnio staram sie pic owocowe i ziolowe jakies zamiast expresso ,efekt jest taki ,ale juz powoli mi sie wyrownuje  |
|
| Autor |
Sowa Użytkownik
|
|
Sądzę, że herbata jest zdrowsza.
Po wypicu 60 filiżanek kawy zafundujemy sobie śmiertelną dawkę kofeiny.
Natomiast dopiero po wypiciu 120 kubków herbaty czeka nas to samo.
Od kawy szybciej się uzależniamy.
Ja osobiście polecam kawę zbożową.
S-sowa
O-obierka
W- Wiwat !
A- aj... |
|
| Autor |
Piekna Użytkownik
|
|
Jakie dokładne statystyki, zauważ jednak, że zarówno kawe jak i herbatę można podać bardziej, lub mniej zaparzoną I oczywiście nikt nie wypije tylu szklanek na raz.
Chcę być piękna |
|
| Autor |
Sowa Użytkownik
|
|
No tak Statystki mam z jakiejś książki, a może programu i tak mi jakoś się zapamiętało 
S-sowa
O-obierka
W- Wiwat !
A- aj... |
|
| Autor |
Lier Użytkownik
|
|
Hmm... Ja jestem za zdrowym trybem życia. Wiadomo, że zdrowsza jest nawet klasyczna herbata od małej czarnej... To zostało potwierdzone naukowo Ale, ale... na wszystko jest jakiś sposób. Ja pije codziennie dwa kupki kawy zbożowej z mlekiem i jedna łyżeczką, ewentualnie rozpuszczalną z mlekiem i dwa kubki zielonej herbaty bez cukru Apropo tej herbaty to tylko kwestia przyzwyczajenia, ponieważ nasze kupki makowe szybką ie z tym uporają, na początku wypijesz kilka kubków z obrzydzeniem a potem mmm... fantazja
[b][i]Mój stan to nie to co widzicie w moim ciele, ale to co znajduje się w mojej duszy... |
|