| Autor |
makijaż nastolatki |
olka95 Użytkownik
|
|
|
Mam bardzo jasną cerę i umiarkowany trądzik, cerę tłustą. Moje oczy są szaro-niebiesko-zielone, a włosy krótkie bardzo ciemny blond. Mam 13 lat. Czy mogę już wykonywać jakiś lekki makijaż? Zależy mi na zatuszowaniu pryszczy i podkreśleniu rzęs (mam bardzo krótkie). Jakie kosmetyki polecacie ? |
|
| Autor |
RE: makijaż nastolatki |
martcia10 Użytkownik
|
|
polecam ci antybakteryjny korektor i wydłużający turz do rzęs Albo jakąś odżywkę do rzęs, moze pomóc.
PS. Masz bardzo ciekawe oczy Bardzo podobne do moich;p
MaRtCiA |
|
| Autor |
magdalenaa Użytkownik
|
|
Widze ze ktos tu ma oczka bardzo ladne. Moze dlatego ze ja tez takie mam. (nik ze znajomych nie wie dokladnie jaki to kolor: jedni mowia ze zielony inni ze niebieski albo szry). Ja mam 14 lat i tak samo jak ty niewielki problemy trodzikowe. Uzywam lekkiego podkladu matujacego. Wewnetrzne kaciki oczu maluje na swietlisty kolor (np bialy lub srebrny) to ozywia i rozswietla spojrzenie. Rzesy maluje czarnym, wydlurzajaco-pogrubiajacym tuszem. I.....juz |
|
| Autor |
pysiaaa94 Użytkownik
|
|
Cześć wszystkim
Mam problem z makijażem a więc nie moge dobrac makijazu dla siebie nie wiem czemu;] Juz po woli zaczyna mnie to denerwowac dlatego prosze wszystkich o jakies rady (Jestem ciemna blondynka o niebieskich oczach(ciemny niebieski) i duzych ustach o podkreslonym konturze, mam lekko opalona karnacje, a i mam grzywke-jesi to tez jest w czyms potrzebne Pozdrawiam!!!  |
|
| Autor |
pysiaaa94 Użytkownik
|
|
sorki za to na gorze co napisalam [ drobna pomylka]   |
|
| Autor |
p Użytkownik
|
|
witam;p licze ze ktos z Was w koncu mi pomoze dobrac odpowiedni makijaz.mam ciemnobrazowe oczy, wlosy ciemny blond wrecz brazowe, do tego dosc jasna karnacje, w sumie opalam sie na brazowo jednak opalenizna nie trzyma dlugo.nie wiem sama jaki makijaz mi pasuje a kazdy ze znajomych doradza mi inaczej mam nadzieje, ze chociaz Wy mi pomozecie |
|
| Autor |
I-distrust-nobody Użytkownik
|
|
W jakims kolorowym czytadelku przeczytalam ze do twojego typu urody pasuje:
-cien do powiek w kolorze zgaszonego rozu
-tusz do rzes w kolorze brazowym (bardziej naturalny efekt) lub czarnym
-blyszczyk w kolorze pudrowego rozu lub jasnej czerwieni.
od razu mowie ze tak tylko przeczytalam ale wdaje mi sie ze powinno pasowac |
|
| Autor |
Irenka26 Użytkownik
|
|
Skoro masz 13 lat to w sumie nie musisz się jakoś mocno malować.
Aby zaradzić trądzikowi użyj trochę korektora (najlepiej w płynie bo te w sztyfcie to badziew ) na tłustą cere troszkę pudru w kamieniu, jakaś maskara pogrubiająca i wydłużająca (z manhatanu jest niedroga, a dobra za 10zl!) i błyszczyk. Będzie super! A na przyszłość polecam kursy ABC makijażu, ja robiłam tutaj www.wizaz.wroc.pl
Pozdrowionka :*
Piękno to dobrze czuć się we własnym ciele, więc dbaj o siebie!  |
|