| Autor |
makijaz dla ciemnej blondynki |
andzia123 Użytkownik
|
|
czesc.pomozcie!!!!!!!!mam24 lata i do tej pory malowalam sie bardzo baaardzo spontanicznie.nie za bardzo umiem to robic...jestem ciemna blondynka ,wlosy sredniej dlugosci i fryzurka z grzywka. zielone oczach ,ciemne ale rzadkie brwi jasnej cerze.jak myslicie jakie cienie by mi pasowaly?,jakiego koloru i jakich sie najwygodniej uzywac?(rozumiecie jestem poczatkujaca)prosilabym jeszcze o kilka slow na temat podkladu i pudru ktory by mi pasowal.jakie waszym zdaniem kolory ubran najbardziej pasuja do mnie?
dziekuje za wszelkie sugestie |
|
| Autor |
RE: makijaz dla ciemnej blondynki |
Audree Użytkownik
|
|
No to od początku. Jeśli chodzi o podkład to nie mogę ci pomóc bo nie wiem jaką masz cerę, zaś jeśli chodzi o puder to możesz stosować rozświetlający lub brązujący. Twój kolor oczu najlepiej podkreśli szary i grafitowy cień (opalizujące) .Polecam następujący makijaż : nakładasz podkład, potem pudrujesz delikatnie powieki, rysujesz czarną kreskę i wypełniasz jasnoszarym, opalizującym cieniem do łuku brwiowego. w kącikach nakładasz grafitowy i delikatnie rozcierasz.Na dolnej powiece, tuż pod linią rzęs nakładasz ciemnoszary cień aż do załamania i pogrubiającą mascarą tuszujesz rzęsy.Brwi podkreśl kredką jaśniejszą o ton od ich koloru, rysując delikatne kreseczki zgodnie z kierunkiem rośnięcia włosków Na policzki ( w to miejsce które unosi się przy uśmiechu) nałóż chłodny róż, ale nie przesadź. Usta pomaluj matową pomadką o lekko różowawym odcieniu. Boki twarzy wymodeluj pudrem brązującym i delikatnie przypudruj całość. Voila! Jeśli chodzi o ubrania to musiałabym znać dokładniej twój kolor włosów, ale już teraz mogę powiedzieć że dobrze ci będzie we wszystkich odcieniach niebieskiego i szarego, oprócz tego w czerwonym, zielonym pasującym do twoich oczu,czarnym, białym,żółtym (jeśli masz dość ciemne włosy). Uważałabym natomiast z pomarańczowymi fioletowym, co nie oznacza że nie mo.żesz ich nosić, jednak wszystko zależy od odcienia. Pozdrawiam
P.S. Powiedz koniecznie czy skorzystałaś z rad  |
|
| Autor |
RE: makijaz dla ciemnej blondynki |
spinoza Użytkownik
|
|
audree, bardzo prezycyjne porady i przydatne, mam zamiar w najblizszych dniach rowniez je wyprobowac
zloc sie zamiast zloscic http://pl.youtube.com/watch?v=gWw_y4uagVM |
|
|