| Autor |
Pielęgnacja skórek |
anetap_86 Użytkownik
|
|
Mam ogromny problem ze skórkami wokół paznokci: są suche itwarde, czasami je po prostu odrywam, ale to bardzo boli. Wiem, żesą różne odżywki do skóek wokół paznokci, ale nie wiem czy są skutecznee. Może ma ktoś problem podobny do mojego??  |
|
| Autor |
RE: Pielęgnacja skórek |
kejtik Użytkownik
|
|
hej ja mam taki sam problem, moje skórki są takie same ale znalazłam dobry preparat, który mi pomaga to jest: Avon - nail experts, taki w białej tubce, naprawdę działa, smaruję ok dwa razy dziennie, ale można miec w torebce i stosować kiedy jest potrzeba, na długo nawilża skórki, dla mnie póki co najlepszy produkt jaki miałam. A oprócz tego wcieram co jakiś czas olejek do skórek, żeby je natłuścić  |
|
| Autor |
Greenland Użytkownik
|
|
Moim zdaniem trzeba przede wszystkim zwrócić uwagę na regularne smarowanie rąk dobrym kremem odżywczym, czy regenerującym. Jeśli masz suchą skórę dłoni to skórki też mogą być w kiepskim stanie. Ja jak zapominam o częstej pielęgnacji to też mi zaraz zaczynają odstawać skórki, ale staram się nie zaniedbywać tej sprawy i mieć krem do rąk zawsze przy sobie. Polecam np. czerwonego Garniera, słyszałam, że Neutrogena też jest niezła.
www.mojsalon.pl ciekawy blog o zakładaniu salonu kosmetycznego |
|
| Autor |
kejtik Użytkownik
|
|
|
czasmi krem nie pomaga i trzeba działać miejcowo czymś bardzo zmiękczającym... |
|
| Autor |
Greenland Użytkownik
|
|
Są też specjalne kremy do skórek, oraz jakieś preparaty złuszczające - nigdy takiego nie miałam, ale widziałam chyba na TVN Style Poza tym polecam krem uniwersalny z Oriflame, ma wyciąg z plastra miodu i działa silnie regenerująco, może pomóc też na skórki - ja stosowałam go zamiast balsamu do ust.
www.mojsalon.pl ciekawy blog o zakładaniu salonu kosmetycznego |
|
| Autor |
RE: Skórki |
Zuzanna07 Użytkownik
|
|
Dziewczyny stosujcie preparaty do skórek, takie witaminowe, na pewno znajdziecie w dobrych drogeriach i będzie po kłopocie.  |
|
| Autor |
kejtik Użytkownik
|
|
kurcze juz bylo dobrze- ale o pracy mam masakre znowu, suche popekana, smaruje kremem co chwile, ale nie moge pracowac z klientami w rekawiczkach  |
|
| Autor |
Mrs_Zelmerlow Użytkownik
|
|
Ja też miałam bardzo suche skórki, ale od kiedy zaczęłam stosować kremy regenerujące i odżwyki problem mam z głowy.
"Now looking back i wish i could rewind.." |
|
| Autor |
Karolla Użytkownik
|
|
suche skórki to również i suche dłonie mam kilka rad dla Was może się przydarzą 
-nigdy nie myj dłoni gorącą wodą, ponieważ dodatkowo ona wysusza skórę;
- najlepiej myć ręce jakimś delikatnym mydłem, albo mydłem w płynie bo ma ono lepsze Ph niż to w kamieniu;
- po każdym umyciu rąk, trzeba wmasować chociasz niewielka ilośc balsamu.. najlepiej jakiegoś z witaminą A i E
- 2-3 razy w tygodniu warto zrobić dłoniom peeling, ponieważ jesli usuniemy stary naskórek, to kremy, które nakladamy będą miały lepszy dostęp do wnętrza naszej skóry 
- a na same skurki wystarczy co wieczór wsmarorywac olejek rycynowy, który świetnie nam je zmiękczy i natłuści   |
|
|