Nie jesteś zalogowany! Załóż konto | Zaloguj się
Linki sponsorowane
Paznokcie - pomóżcie!!
Forum | Uroda | Paznokcie
Strona 1 z 2 1 2 >
Autor Paznokcie - pomóżcie!!
xXxWhite_AngelxXx
Użytkownik

Dodane dnia 22 08 2008
Może wiecie jak dbać o paznokcie żeby były ładne??? NIewiem czy był tutaj taki temat ale ja jestem nowa i niewiem ;] Piszcie każdy kto wie
Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: Paznokcie - pomóżcie!!
arachnido
Użytkownik

Dodane dnia 23 08 2008
praktycznie wszystkie posty mówią tutaj o tym, żeby paznokcie były ładne. Specjalistyczne odżywki, zdrowe odżywianie... Poczytaj w postach
arachnido
Użytkownik

Dodane dnia 23 08 2008
praktycznie wszystkie posty mówią tutaj o tym, żeby paznokcie były ładne. Specjalistyczne odżywki, zdrowe odżywianie... Poczytaj w postach
Shezze
Użytkownik

Dodane dnia 23 08 2008
A co do paznokci to ktos moze wie jak je troche wybielic? Moje maja dziwnie rozowy kolor a chcialabym miec jasne. Sory ze tak sie wtykam w Twoj post ale nie chce zasmiecac strony zakladaniem nowego.
Autor RE: Polecam jejść
gtuszi
Użytkownik

Dodane dnia 28 11 2008
Dużo marchewek i pic aronie która zawiera przeciw utleniacze a suplement diety aronox jest jeszcze
katieannmaggy
Użytkownik

Dodane dnia 29 11 2008
są chyba jakieś odźywki usuwające przebarwienia, może pomogą, ale ja ich nie używam i sie nie znam ;)
katemakeup.blogspot.com Wyślij Prywatną Wiadomość
Greenland
Użytkownik

Dodane dnia 30 11 2008
Są odżywki na przebarwienia, zdaje się, że Essence ma jakąś wybielającą, ale jej nie używałam. Oni mają duże odżywek w tej firmie, myślę, że warto przejrzeć ich ofertę pod tym kątem.

www.mojsalon.pl ciekawy blog o zakładaniu salonu kosmetycznego
Karolla
Użytkownik

Dodane dnia 28 04 2009
ale chodzi Ci o rozjaśnienie jakiegoś miejscowego przebarwieniea na paznokciu czy poprostu o całą płytke paznokcia?
6083530 Wyślij Prywatną Wiadomość
ewoland
Użytkownik

Dodane dnia 28 03 2011
Jeśli chcesz mieć piękne paznokcie zastosuj zmianę diety+ witaminy lub suplementy diety.

np.www.megakrzem.pl
Autor RE: pomoc
Beti333
Użytkownik

Dodane dnia 29 03 2011
Słuchaj wejdź na tę stronę http://www.bhclub.pl/B-H-Club/Forum ja znalazłam na niej odpowiedzi na wiele z moich pytań i wątpliwości, także jeśli chodzi o problem paznokcismiley
ewka85
Użytkownik

Dodane dnia 16 04 2011
nie znam się za bardzo na pielęgnacji paznokci. jedyne, co robię, to piłuję, wycinam skórki i dbam o to, żeby nie było "żałoby" za nimi. od czasu do czasu pomaluję sobie odżywką. reszta to dla mnie czarna magia
gejsza19
Użytkownik

Dodane dnia 19 05 2011
Nie polecam wycinania skórek, bo one wtedy jeszcze szybciej rosną. Aby wzmocnić paznokcie super jest odżywka keratynowa gal, wmasowuje się ja w paznokcie i skórki. Odżywka ta można tez wzmocnić brwi i rzęsy, kosztuje grosze w aptece.
blondyneczka_83
Użytkownik

Dodane dnia 20 05 2011
Ja 1-2 razy w tygodniu odsuwam skórki takim drewnianym patyczkiem i rzeczywiście nie narastają. Czasami moczę paznokcie w ciepłej oliwie z oliwek z dodatkiem witaminy A i E. Natomiast odżywkę keratynową z gala, o której piszesz również miałam okazję wypróbować i rzeczywiście rewelacyjnie wzmacnia paznokcie. Ja jedno opakowanie miałam przez kilka miesięcy a zapłaciłam za nie kilka złotych smiley
Kropka_w_kropke
Użytkownik

Dodane dnia 30 06 2011
ja tez nie wycinam skorek lepiej je odsuwac i smarowac oliwka do paznokci . jesli chodzi o odzywki to ciezko znalezc naprawde dobra ja ostatnio zakupilam sobie taki preparat odzywczy i wzmacniajacy na Splendore za 7 zl i musze powiedziec ze bardzo mi podszedl smiley) pazurki mi sie tak nie lamia i rosna fajnie smiley)
mychaa
Użytkownik

Dodane dnia 02 08 2011
ładne paznokcie...? hmm w moim przypadku to oznacza aby się nie łamały i nie rozdwajały ;p co do koloru to już jakieś święto musi raczej być ;p ogólnie używam takiej odżywki wzmacniającej z diamentami z eveline, co do tych diamentów to nie jestem pewna o co chodziło producentowi ale chyba o to aby paznokcie nie były już tak łamliwe ale właśnie twarde jak diament ;p w sumie to jestem z tej odżywki zadowolona bo nie jest ona przezroczysta tylko nadaje płytce paznokcia taki jakby biało- srebrzysty połysk ;p
wisienka
Użytkownik

Dodane dnia 12 11 2011
Proponuje zadbać o siebie od wewnątrz stosując witaminysmiley Regularne spożywanie witamin może zdziałać cuda, paznokcie nie są łamliwe i kruche. Zażywam Gal Uroda, które też wpływają na włosy i jestem zadowolonasmiley
pozdrawiam.
Autor RE: W zdrowym ciele zdrowe paznokcie
Pati H
Użytkownik

Dodane dnia 19 11 2011
Łamliwe paznokcie, rozdwajające się włosy są objawami. Najlepiej zwalczyć przyczynę. Polecam spróbować uzupełnić witaminy. Można stosować suplementy diety, ale ja preferuję dostarczać do organizmu witaminy w naturalnej postaci - owoce, warzywa i RYBY.
Ryby, o nich się nie mówi, zawierają kwasy omega 3.

Codziennie jedząc owoce i warzywa organizm odwdzięczy się piękną skórą, zdrowymi włosami i paznokciami.

Jeśli trzeba szybko wspomóc paznokcie polecam artykuł:
http://bionowiny.pl/artykuly/75-piekne-paznokcie-sprawdzonymi-domowymi-sposobami

ale bez codziennego dbania o odpowiednią ilość witamin nie oczekujmy efektów.

Naturalnie, że piękno...
Dorota84
Użytkownik

Dodane dnia 23 11 2011
Używam odzywek, dobrych kremów do rąk i paznokci, jeśli muszę mieć do czynienia z chemikaliami to wszystko robię w rękawiczkach. Nigdy nie miałam tipsów, żelu, akrylu, paznokcie mam ładne i mocje, jedyne, co mi chodzi po głowie to manicure hybrydowy, moze któraś z Was miała?

pozdrawiam
Tu_pak
Użytkownik

Dodane dnia 29 12 2011
wiesz co problemów może miałam trochę, ale odżywka Jessici mi pomogła i też zastanawialam się nad czymś trwalszym jeśli chodzi o manicure. Ja nie miałam, ale moja koleżanka ( urodziła ) stwierziła, że chciałaby mieć zadabne ręcę a przy bąblu cięzko o czas na malowanie, wysychanie, utrwalanie. Poszła na hybrydowy i jest bardzo zadowolona. Była właśnie w salonie z którego ja stosuje odżywkę - tam mi ją kupiła smiley
fusu
Użytkownik

Dodane dnia 30 12 2011
ja mam od dziecka straszne problemy z paznokciami. mi pomaga skrzyp oraz odzywki Gala - keratynowe. to dosyc tania terapia. czasami skusze sie tez na manicure japoński smiley
Strona 1 z 2 1 2 >
Skocz do Forum:
Informacja dla użytkowników
Forum służy tylko i wyłącznie do dyskusji użytkowników.
Redakcja NIE odpowiada na pytania na forum.
Linki sponsorowane