| Autor |
Paznokcie - pomóżcie!! |
xXxWhite_AngelxXx Użytkownik
|
|
|
Może wiecie jak dbać o paznokcie żeby były ładne??? NIewiem czy był tutaj taki temat ale ja jestem nowa i niewiem ;] Piszcie każdy kto wie |
|
| Autor |
RE: Paznokcie - pomóżcie!! |
arachnido Użytkownik
|
|
praktycznie wszystkie posty mówią tutaj o tym, żeby paznokcie były ładne. Specjalistyczne odżywki, zdrowe odżywianie... Poczytaj w postach  |
|
| Autor |
arachnido Użytkownik
|
|
praktycznie wszystkie posty mówią tutaj o tym, żeby paznokcie były ładne. Specjalistyczne odżywki, zdrowe odżywianie... Poczytaj w postach  |
|
| Autor |
Shezze Użytkownik
|
|
A co do paznokci to ktos moze wie jak je troche wybielic? Moje maja dziwnie rozowy kolor a chcialabym miec jasne. Sory ze tak sie wtykam w Twoj post ale nie chce zasmiecac strony zakladaniem nowego. |
|
| Autor |
RE: Polecam jejść |
gtuszi Użytkownik
|
|
|
Dużo marchewek i pic aronie która zawiera przeciw utleniacze a suplement diety aronox jest jeszcze |
|
| Autor |
katieannmaggy Użytkownik
|
|
|
są chyba jakieś odźywki usuwające przebarwienia, może pomogą, ale ja ich nie używam i sie nie znam ;) |
|
| Autor |
Greenland Użytkownik
|
|
Są odżywki na przebarwienia, zdaje się, że Essence ma jakąś wybielającą, ale jej nie używałam. Oni mają duże odżywek w tej firmie, myślę, że warto przejrzeć ich ofertę pod tym kątem.
www.mojsalon.pl ciekawy blog o zakładaniu salonu kosmetycznego |
|
| Autor |
Karolla Użytkownik
|
|
|
ale chodzi Ci o rozjaśnienie jakiegoś miejscowego przebarwieniea na paznokciu czy poprostu o całą płytke paznokcia? |
|
| Autor |
ewoland Użytkownik
|
|
Jeśli chcesz mieć piękne paznokcie zastosuj zmianę diety+ witaminy lub suplementy diety.
np.www.megakrzem.pl |
|
| Autor |
RE: pomoc |
Beti333 Użytkownik
|
|
Słuchaj wejdź na tę stronę http://www.bhclub.pl/B-H-Club/Forum ja znalazłam na niej odpowiedzi na wiele z moich pytań i wątpliwości, także jeśli chodzi o problem paznokci |
|
| Autor |
ewka85 Użytkownik
|
|
|
nie znam się za bardzo na pielęgnacji paznokci. jedyne, co robię, to piłuję, wycinam skórki i dbam o to, żeby nie było "żałoby" za nimi. od czasu do czasu pomaluję sobie odżywką. reszta to dla mnie czarna magia |
|
| Autor |
gejsza19 Użytkownik
|
|
|
Nie polecam wycinania skórek, bo one wtedy jeszcze szybciej rosną. Aby wzmocnić paznokcie super jest odżywka keratynowa gal, wmasowuje się ja w paznokcie i skórki. Odżywka ta można tez wzmocnić brwi i rzęsy, kosztuje grosze w aptece. |
|
| Autor |
blondyneczka_83 Użytkownik
|
|
Ja 1-2 razy w tygodniu odsuwam skórki takim drewnianym patyczkiem i rzeczywiście nie narastają. Czasami moczę paznokcie w ciepłej oliwie z oliwek z dodatkiem witaminy A i E. Natomiast odżywkę keratynową z gala, o której piszesz również miałam okazję wypróbować i rzeczywiście rewelacyjnie wzmacnia paznokcie. Ja jedno opakowanie miałam przez kilka miesięcy a zapłaciłam za nie kilka złotych  |
|
| Autor |
Kropka_w_kropke Użytkownik
|
|
ja tez nie wycinam skorek lepiej je odsuwac i smarowac oliwka do paznokci . jesli chodzi o odzywki to ciezko znalezc naprawde dobra ja ostatnio zakupilam sobie taki preparat odzywczy i wzmacniajacy na Splendore za 7 zl i musze powiedziec ze bardzo mi podszedl ) pazurki mi sie tak nie lamia i rosna fajnie ) |
|
| Autor |
mychaa Użytkownik
|
|
|
ładne paznokcie...? hmm w moim przypadku to oznacza aby się nie łamały i nie rozdwajały ;p co do koloru to już jakieś święto musi raczej być ;p ogólnie używam takiej odżywki wzmacniającej z diamentami z eveline, co do tych diamentów to nie jestem pewna o co chodziło producentowi ale chyba o to aby paznokcie nie były już tak łamliwe ale właśnie twarde jak diament ;p w sumie to jestem z tej odżywki zadowolona bo nie jest ona przezroczysta tylko nadaje płytce paznokcia taki jakby biało- srebrzysty połysk ;p |
|
| Autor |
wisienka Użytkownik
|
|
Proponuje zadbać o siebie od wewnątrz stosując witaminy Regularne spożywanie witamin może zdziałać cuda, paznokcie nie są łamliwe i kruche. Zażywam Gal Uroda, które też wpływają na włosy i jestem zadowolona
pozdrawiam. |
|
| Autor |
RE: W zdrowym ciele zdrowe paznokcie |
Pati H Użytkownik
|
|
Łamliwe paznokcie, rozdwajające się włosy są objawami. Najlepiej zwalczyć przyczynę. Polecam spróbować uzupełnić witaminy. Można stosować suplementy diety, ale ja preferuję dostarczać do organizmu witaminy w naturalnej postaci - owoce, warzywa i RYBY.
Ryby, o nich się nie mówi, zawierają kwasy omega 3.
Codziennie jedząc owoce i warzywa organizm odwdzięczy się piękną skórą, zdrowymi włosami i paznokciami.
Jeśli trzeba szybko wspomóc paznokcie polecam artykuł:
http://bionowiny.pl/artykuly/75-piekne-paznokcie-sprawdzonymi-domowymi-sposobami
ale bez codziennego dbania o odpowiednią ilość witamin nie oczekujmy efektów.
Naturalnie, że piękno... |
|
| Autor |
Dorota84 Użytkownik
|
|
Używam odzywek, dobrych kremów do rąk i paznokci, jeśli muszę mieć do czynienia z chemikaliami to wszystko robię w rękawiczkach. Nigdy nie miałam tipsów, żelu, akrylu, paznokcie mam ładne i mocje, jedyne, co mi chodzi po głowie to manicure hybrydowy, moze któraś z Was miała?
pozdrawiam |
|
| Autor |
Tu_pak Użytkownik
|
|
wiesz co problemów może miałam trochę, ale odżywka Jessici mi pomogła i też zastanawialam się nad czymś trwalszym jeśli chodzi o manicure. Ja nie miałam, ale moja koleżanka ( urodziła ) stwierziła, że chciałaby mieć zadabne ręcę a przy bąblu cięzko o czas na malowanie, wysychanie, utrwalanie. Poszła na hybrydowy i jest bardzo zadowolona. Była właśnie w salonie z którego ja stosuje odżywkę - tam mi ją kupiła  |
|
| Autor |
fusu Użytkownik
|
|
ja mam od dziecka straszne problemy z paznokciami. mi pomaga skrzyp oraz odzywki Gala - keratynowe. to dosyc tania terapia. czasami skusze sie tez na manicure japoński  |
|