| Autor |
Samoopalacz / balsam brazujacy |
spinoza Użytkownik
|
|
czy uzywacie samoopalaczy lub balsamow brazujacych??czy sa jakies widoczne roznice, i ktore z nich polecacie? |
|
| Autor |
RE: Samoopalacz / balsam brazujacy |
Klaudusia-13 Użytkownik
|
|
Ja mam J&J Holiday Skin i jest super! Delikatnie brązuje. Zaś Nivea brązyjący zostawia mi smugi ;/
Jak ćwiczenia pomogą to was ozłocę  |
|
| Autor |
Stokrotka77 Użytkownik
|
|
dobry jest balsam brazujacy cztery pory roku, dotego bardzo tani tylko po jakims czasie sam sie zmywa z wodą.... |
|
| Autor |
Femme Fatale Użytkownik
|
|
Też mam Jonsona, ale nie mogę znieść tego smrodu, czy wszystkie balsamy brązujące mają ten specyficzny zapach?? Chyba wyląduje w koszu :/
lubię tych, co marzą o rzeczach niemożliwych... |
|
| Autor |
Stylistka Małgorzata Sołek Super Administrator
|
|
Większość tych balsamów ma taki specyficzny zapach.
Państwa problemy prosimy zgłaszać w portalu w komentarzach pod artykułami. Na pytania zgłoszone w inny sposób, z braku czasu nie odpowiemy. |
|
| Autor |
Irenka26 Użytkownik
|
|
Skąd wy to wszystko wiecie? Ja też chciała bym się dowiedzieć tych wszystkich rzeczy. Dlatego myślę o tym, aby wybrać się do szkoły policealnej. Tylko jeszcze nie wiem...
Słyszałam, że Szkoła Marzeny Daleckiej jest dobra? Coś o tym wiecie.
Piękno to dobrze czuć się we własnym ciele, więc dbaj o siebie!  |
|
| Autor |
kejtik Użytkownik
|
|
A ja stosuje Dove, nie zosatwia smug i ładnie brązuje, tak naturalnie, na początku ma ldany zapach, a później wiadomo, taki specyficzny, ale nie ejst uciążliwy.  |
|
| Autor |
fallen_angel Użytkownik
|
|
Dla mnie świetny jest Garnier - nie zostawia (przynajmniej w moim przypadku) smug, a smaruję się nawet na plecach. Poza tym ma przyjemny zapach i szybko się wchłania, a nieraz jest tańszy od wielu pozostałych balsamów brązujących
bo łatwiej jest mi nienawidzić niż rozpaczać po jego stracie |
|
| Autor |
Greenland Użytkownik
|
|
Ja ze środków brązujących i wspomagających opalanie polecam głównie preparaty profesjonalne, najlepiej tych firm, które specjalizują się w pielęgnacji takiego typu. Ogólnie polecam w związku z tym kosmetyki Exclusive Bronze, bo oferta jest bardzo bogata, od samoopalaczy, przez aktywatory, kremy przyspieszające pigmentację aż do balsamów po opalaniu, przedłużających trwałość opalenizny. Kosmetyki te zazwyczaj przyjemnie pachną (co jest wieeelkim plusem w dziedzinie preparatów do opalania), są podzielone na fazy do różnych typów karnacji, a ceny są dosyć przystępne, tzn. nieco wyższe od kosmetyków marketowo-drogeryjnych, ale atrakcyjne jak na preparaty profesjonalne.
www.mojsalon.pl ciekawy blog o zakładaniu salonu kosmetycznego |
|
| Autor |
Misia0014 Użytkownik
|
|
|
ja właśnie też zamierzam sobie kupić, bo na lato chcę wyglądać na opaloną, a niestety brzuch i nogi nie mogę opalić nie wiem czemu. poza tym u mnie ze słońcem jest słabo, bo muszę uważać, żeby się nie przypiec. |
|
| Autor |
gosia32 Użytkownik
|
|
ja nie używam, bo się boję, że będę miała brązowe plamy, a wy jak uzywacie to rozkłada wam sie równomiernie?
moim całym światem jest moja córeczka |
|
| Autor |
Shezze Użytkownik
|
|
to zalezy jak sie uzywa czyczego. i najlepij robic 1-2razy w tyg. peeling calego ciala bo wtedy balsam/samoopalacz lepiej sie wchlania i wlasnie nie powinno byc zadnych smug czy plam po uzyciu (a takie wystepuja zazwyczaj gdy uzywa sie samoopalacza) dlatego wole balasamy brazujace ,nie trzeba sie za bardzo "starac" przy uzywaniu go |
|
| Autor |
nietoperek Użytkownik
|
|
Nie używam. Mają specyficzny / brzydki (jak dla mnie) zapach. Ponadto ''opalenizna'' jest strasznie sztuczna.. dużo gorsza od solarium. Podczas kompieli i mycia się gąbką zostawały mi plamy.. byłam łaciata.. wyglądało to okropnie. Dodatkowo pod kolanami na łokciach.. tam gdzie są zgięcia wyglądało to brzydko.. nawet ciężko to opisać. Dlatego ja nie jestem za samoopalaczami ani nawet za balsamami brązującymi.  |
|
| Autor |
koda Użytkownik
|
|
|
Ja nie używam specyfików tego typu, ale to dlatego, że chyba po prostu nie umiem ich rozsmarowywać. Jak dokładnie bym ich nie rozprowadzała, to i tak zawsze pozostają jakieś zacieki, co nie wygląda zbyt estetycznie. |
|
| Autor |
chorwatka Użytkownik
|
|
Ja kupiłam sobie właśnie balsam delikatnie brązujący Flosleku i przynzam szczerze, że jestem z niego bardzo zadowolona, mimo że stosuję krótko. Zapachy takich balsamów wcale mi nie przeszkadzają, więc nawet tego nie czuję. Najważniejszy jest efekt a po tym jestem zadowolona  |
|
| Autor |
mychaa Użytkownik
|
|
Jeśli chodzi o mnie to ja wole opalać się na słońcu aby mieć ciemniejszy odcień skóry. Chociaż muszę się przyznać, że co roku zanim wyjadę na wakacje kupuję sobie jakiś krem brązujący. Przeważnie mój wybór to czysty przypadek i tym sposobem przetestowałam już chyba większość z dostępnych kremów m.in garniera, dove, jonsona, nivea idt itp zaś w tym roku zakupiłam sobie balsam z eveline z serii extreme 3d i wydaje mi się, że on mi nie tylko "za brązowił" skórę ale tak ładnie ją rozświetlił  |
|
| Autor |
dzorczq Użytkownik
|
|
|
Wiecie, że kiepskie samoopalacze mogą wam napędzić problemów? Dobrą opaleniznę zapewni wam kosmetyk IKOS. To chyba jeden z pierwszych kremów brązujących jakie pojawiły się na rynku. Zobacz kosmetyk o nazwie Ziemia egipska Ikos DUO Egyptische Erde. Opalenizna wygląda mega naturalnie, a w przypadku takich kosmetyków, ma to szczególne znaczenie! |
|
| Autor |
atletka Użytkownik
|
|
Nie używam samoopalaczy, bo drażni mnie ich zapach Latem słoneczko, a zimą solarium od czasu do czasu, ale zawsze zakrywam twarz, bo nie chcę jej niszczyć I tak jak poprzedniczka używam też Ziemi Egipskiej ale tej firmy BIKOR, słyszałam, że jest o wiele lepsza, bo ma naturalny skład |
|
| Autor |
lukrowa Użytkownik
|
|
|
Ej, coś słyszałam o tej firmie Bikor...oni robią kosmetyki do profesjonalnego makijażu? |
|
| Autor |
atletka Użytkownik
|
|
Dokładnie lukrowa, BIKOR ma w swojej ofercie kosmetyki do profesjonalnego makijażu Co prawda, ja mam tylko Ziemię Egipską od nich, ale przymierzam się do zakupu cieni, podobno są bardzo trwałe  |
|